Gerber ProdigyInspirationen till utformningen av den nya Prodigy kom från prisbelönta LMF II, en annan kniv framtagen av Gerbers Jeff Freeman. Prodigy är betydligt mindre (total längd 9½") men garanterat lika tuff som sin storebror. Det kraftiga rostfria bladet med hög kolhalt har genomgående tånge och är svartoxiderat för att motverka korrosion och ljusreflexer. De ergonomiskt utformade, formgjutna gummihandtagen ger ett mjukt men säkert greppi alla väder. Kniven är MIRS-anpassad Precis som kniven är slidan specialutformad med säkerhetslås som öppnas via tumgrepp. Ett antal detaljer i dess utformning gör den mycket diskret. Den gör minimalt väsen av sig tack vare skaftet i formgjutet gummi liksom fodralet i ballistisk nylon, som är MIRS-anpassat. Molle-kompatibel och levereras medbenrem och ytterligare två remmar för förhöjd säkerhet.


Tillverkare: Gerber
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Robust, slitstark

Minus:Klumpig slida

Kommentar: Gerber Prodigy är en robust kniv som funkar bra som allroundkniv. Sågtandningen är effektiv för att kapa grenar och dylikt, men begränsar självklart möjligheten att tälja. Kniven är hållbar, jag har använt min i fem år i allt från öken till fjäll och den har presterat bra. Kniven har full tånge och har hållt bra för att använda som brytverktyg. En bonus är dessutom att den är förhållandevis billig. Jag upplever att den håller okej skärpa även om man misshandlar bladet lite grann (ex. gräver i backen med kniven).

Det negativa med kniven är slidan, som är typisk "taktisk" modell (slida i plast på en stor nylonhållare med MOLLE-band). Det funkar bra när den sitter på en stridsväst, men för normalt användande är den stor och klumpig. Jag tycker inte att den hänger särskilt bra i bältet. Dessutom är slidan inte av bästa kvalitet, de två plastlagrena med gummi omkring som utgör själva slidan släpper i hörnen. Dock ska sägas att kniven sitter stabilt i slidan, och kan dessutom säkras ytterligare med remmar.

Liknande produkter: Gerber LMF II, Fällkniven S1, Mora 2000

 

Logga in

Tips!