• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här

Vinterbestigning - Kebnepakte Nordkammen, Halspasset, Nygrens led

Hej,

Är det någon som har erfarenhet av att klättra dessa leder vintertid? Första delen av April är väl planen att det kommer ske.

Har ni erfarenheter eller tips som kan hjälpa på vägen så tas det tacksamt emot. Äger en förare för området och den är kanon. Men tar som sagt gärna emot tips och råd för säkra bestigningar.

Ha det gott
A
 
Från Halspasset upp mot Nordtoppen är det lite brant i början. Jag har säkrat ett par replängder när jag har klättrat där vintertid. Säkringar för mixad klättring.
 
Lavinrisk kan det vara upp till Halspasset om man går rakt upp mot passet från glaciären. Från passet och uppåt är det liten risk, för mycket klippa som sticker fram.