Vindskydd för lunch, tarp, hård vind, hur?

Hej! Hoppas på tips. Vi har vandrat i många år men i år har vi med en tarp för första gången. Perfekt för oss på lunchen, när det blåser och duggregnar. Vi är alltså nybörjare. Se bild, här blåser det ca 12 m/s men vi har hittat en anng lä vid en liten kulle. 4 vandrarstavar (en lyfter sidan bakom barnen), tarpen är 2.9x3.4 m.

Men för några dagar sedan hade vi hård vind med stormbyar. Vi var mitt på kalfjället. Då hade vi verkligen velat ha vindskydd över lunchen. Hur vi än försökte spänna den, så pressades nästan hela tarpen mot marken. Vi försökte ungefär samma "konfiguration" som på bilden, men utan framgång. Vad gjorde vi fel? Hur skulle du pitchat ett lunchskydd som rymmer fyra, i hård vind?
IMG_20200724_113237~2.jpg
IMG_20200724_113237~2.jpg
 
Senast ändrad:
Stavarna på mitten av tarpen så den får en brantare lutning bakåt(om det finns fästpunter på mitten) och en "keps" frammåt, i och med blåsten så behöver man mest en "vägg" för att komma i lä. Beroende på fästpunkter och stavlängd kanske man inte kan få till full sitthöjd, men halvliggande lunch torr och i lä är alltid bättre :)
 
Från staven i mitten, en ryggås lina ( under tarpen ) till bakre mitten och eventuellt till bakre hörnen från staven i mitten också.
Dom kan spännas hårdare med bra förankring.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.