Som redan sagt innan - gissar att bränsle med så korta ogrenade kedjor som möjligt ger renaste förbränning då atmosfärstrycket är bara 430 mBar vid 7000m höjd och det kommer vara knepigt nog att få tillräckligt med syre till själva lågan. Med andra ord heptan, akrylatbensin, white spirit då gasolkök med butan/propan inte är ett alternativ i det här fallet
Nu är det inte säker att du kan välja vilken bränsle du får till köket, utan måste köpa det som finns på plats - då förmodligen fotogen av okänd sort och renhet (ta med många bränslefilter till novan) och förmodligen brinner det heller inte speciellt rent ens vid havsnivån.
Fotogen ger redan från börja mer kolmonoxid vid förbränning i jämförelse med heptan pga. hög andel långa, (och mer stabila) grenade och omättade kolväten som tar tid på sig att cracka ned till mindre bitar i hettan, hinner inte förbrännas helt och en liten del klarar sig igenom och hamnar i avgaserna och efter att ha läst
http://zenstoves.net/COHazard.htm så inser man att även om kolmonoxid i små halter inte är helt bra vid havsnivå så är det definitivt livsfarligt på 7000 meters höjd då man redan ligger på gränsen rent syreupptagmässigt i kroppen och 3-7% COHb till i blodet för att man sniffat på avgaserna från köket under matlagningen kan ge kollaps av syrebrist i kroppen - för CO-halter som inte ens ger lätt huvudvärk vid havsnivå.
Slutligen så säjer trangia med sin egen variant av optimus nova att över 4000 meters höjd så kan köket bränna ojämt/orent pga. den tunna luften och det är viktigt att välja rätt bränsle (dock inte vad för typ av bränsle) samt att köket har mycket god lufttillförsel utan närstående hinder.
Gissar att det gäller också Nova 'orginal'