Vilken skaljacka ska jag välja?

Tjena,
Jag ska köpa nya skidkläder inför vintern och skulle uppskatta forumets åsikter och erfarenheter så att jag kan köpa rätt jacka för mig.
Har blivit rekommenderad dessa:

Arcteryx Alpha SV
Arcteryx Theta AR
Haglöfs Heli II
Tierra Prime

Jag har tidigare haft Haglöfs Heli Goretex(ej XCR) och varit nöjd med dem. Priset spelar inte så stor roll för mitt nya köp, har insett att det kostar att vara nöjd.

tacksam för svar,
Henrik
 
Hybrid

Jag har haft för många dyra och dåliga jackor men nu har jag hittat den för mig optimala jackan. För tillfället alltså... :) Billig också, betalade $150 för den.

http://tinyurl.com/ol69v

Idéen med hybrid-shell är ju strålande. Jackan blir otroligt mjuk och tyst, speciellt med huvan uppe då tyget vid öronen är softshell. Sen att få lite mer andning vid rygg och mage och så bra regnskydd för axlarna, det är ju helt grymme! Den passar således perfekt för svenska fjällen, både vinter och sommar.

Skillande mot att köpa en Arcteryx i Sverige är så stor att du kan flyga över till New York och hämta den...
 
Lundhags

Hej
Jag köpte en softshell från lundhags som heter Gizmo. Funkade mycket bra förra säsongen. I år har jag kompletterat med Lundhags syncro jacka och byxor. Passar min kroppsform perfekt. Skulle jag inte köpt denna hade det nog blivit arcteryx Sidewinder. Finns alla detaljer som behövs och verkar välsydda. Skall bli kul att prove Event istället för Gore-tex. För mig är det softshell som gäller tills det blir över 15m/s eller hällregn. Syncrosettet köpte jag i Tärnaby på statoilmacken. De har ett extremt bra lundhagssortiment och det var rea på mycket. Värt att kolla.
mvh
ht
 
kolla på tillverkarna som är vana att det går fort, dainese har gjort premium MC kläder för tävling och fartdårar sedan 70-talet.. haglöf, asterix o de andra kan inte tillverka grejer som håller när det går undan. kolla vad http://www.dainese.com erbjuder i skidkläder, vet inte hur bra dom är till skidor men till MC är dom bland dom bästa..

Åker föresten skidor i mit Dainese GTX MC ställ, tycker att det är fett mykke bättre än ett sketet skidställ..
 
-PaTRiC-; sa:
Åker föresten skidor i mit Dainese GTX MC ställ, tycker att det är fett mykke bättre än ett sketet skidställ..

Rukka skoteroveraller är mycket varmare än min skidjacka. Altså är dom bättre.....;) Ska man ha en jacka främst till skidåkning är väl en MC-jacka overkill. Tjock och klunsig. Men har man redan en så....
[Ändrat av Vandrare 2006-09-07 kl 07:59]
 
Har kört backskidor i en Motormod vinteroverall i över 20 år. Smidig, rymlig, lätt och varm, mycket bra utluftning. funkar perfekt, väger 1/2 mot ett specialistskidställ som jag fick i gåva. Mc kläder är inte klumpigare än andra men långa ärmar har de.

Go tur
 
ställningen man har på en rajserhoj och den skitnödiga ställningen men har i backen är inte helt olik, MC-ställ är ju förbockad och gjord för höga farter.. Meen, det lämpar sig nog bäst för extremare skidåkning då man glädje av de extra feetjurs ett MC-ställ erbjuder.
 
-PaTRiC-; sa:
Meen, det lämpar sig nog bäst för extremare skidåkning då man glädje av de extra feetjurs ett MC-ställ erbjuder.

HAHAHA! Det här blir bara bättre och bättre! Och båda Utsidan-fantomerna som rekomenderar MC-ställ bor i Skåne!

Den här tråden är en blivande klassiker. Goddamn, Utsidan at it's best!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.