Vilka märken ger mycket för pengarna

Hej hej

Kommer med en fråga som säkert många medlemar på forumet hört till leda, men ställer den ändå.

Är på jakt efter en ny cykel till våren, då min cresent nu varit med i 3 år och jag börja känna att de är dax för något nytt.

De är en MTB jag är ute efter, trivs med den typen av cykel. Men frågan är vad ska man välja de är otroligt svårt att gämföra då de är sån stor blaning av komponenter på cyklarna.

Har mest titat på Scott och cresent, men andra märken kan såklart vara interesant. Är de något märke som ger mycket för pengarna, vilka delar på cykeln är extra viktiga.

Jag kommer att använda cykeln till lansvägsåkning, men kanske framförallt grusvägar, kan även koma att prova att åka lite på små stigar men de vet jag inte.

Jag vet att bra cyklar kostar mycket pengar men min budget stoppar vid ca 15 000:- och hoppas att de räcker till något som håller i några år.
 
Du skriver visserligen att du vill ha en MTB men beskrivningen av vad du cyklar gör att jag tänker cross direkt. För asfalt, grus och lättare stigar ger en CX definitivt mycket mer än en MTB gör.
Vill du ändå ha en MTB så kolla på nätet. De sk fultyskarna, cyklar från tyska web-shoppar är extremt prisvärda. För 15 000 kan du nog få ganska mycket cykel för pengarna.
 
Det är inte bara husmärkena som är billiga i tyskland utan även många av de övriga. S-tec brukar tillexempel ha giant för bra pris.
 
Jag har en Specialized mtb typ Rockhopper pro Disc som är en helt utmärkt mtb för ett mycket bra pris, ca 11-12000kr. Då får du xt komponenter, hydraliska skivbromsar från shimano, rock shock dämpare och en stark väldigt stark ram, vikten på cykeln är ca 10kg. Men denna cykeln är mer byggd för körning på stigar i skogen, men den fungerar aldeles utmärkt på grusväg.
andra märken jag kan rekomendera är Gary Fisher, Trek och Scott som är riktigt bra märken allihop där du kan hitta cyklar för det priset du letar efter och fortfarande behålla kvaliten och prestandan.
Lycka till med cykel köpet
här är hemsidan till specialized:

http://www.specialized.com/bc/SBCBkModel.jsp?spid=33093
 
Om du ska ha en mtb för den sortens åkning bör det väl bli en HT med låsbar framgaffel eller kanske ännu hellre en helstel mtb, ger ju minst effektförluster på grus och asfalt. Sen ett par lätta semislicks och kanske barends så går det fort. Köper du från Tyskland lär du få minst XT-komponenter rakt av. Se t.ex. http://www.bike-discount.de/shop/k95/liste.html?od=2d . Men då är det iofs mycket som ska bytas sen för din planerade åkning. Kanske är ännu bättre att satsa på en Cannondale Bad Boy direkt, de är ju superfina: http://www.cykloteket.se/ProductDetail.aspx?ProductID=436 9500 SEK för den, bör väl gå att få med finare komponenter också (bromsar, växlar) om du vill spendera hela budgeten.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.