• Obs! Tänk på att om du lägger ut din epostadress eller telefonnummer i forumet finns risken att de snappas up och används för spambrev och dylikt. För att slippa detta kan du istället be intresserade att kontakta dig via funktionen "Skicka epost till..." som finns i menyn man får få man klickar på ditt namn vid foruminlägget.

Vettiga damunderkläder för vandring?

Min Champion sports-bh har gått många mil. Extremt slitstärk och skaver ingen stans. Har försökt med andra (bla Adidas) men funkar inte alls lika bra. Jag har den mest stabila modellen som egentligen ser mest ut som en topp. Sitter som klister. På vintern använder jag samma förutom när det är riktigt kallt då jag använder en från Houdini i yllefleece. Väldigt, väldigt skön mot hyn. Försökte i år för första gången använda lindextrosor och var inte nöjd. Fick utslag vilket jag aldrig annars fått även om det varit varmare och jag burit tyngre. Jag är faktiskt så galen att jag svär till små bomullstrosor på sommaren och diverse olika funktionsboxers på vintern. Gillar crafts boxer och har även ylleboxer från norska Ulvang som är supersköna.
 
Ingen bra BH...

...men likväl underbyxor.

Jag gillar starkt ylle, har ett par favoriter från Aclima, de är i boxermodell och håller formen bra. När vi fjällvandrade hade jag två par med mig och sköljde upp dem varannan dag var. Har också använt syntet-dito, men tycker det luktar för mycket.

Aclima säljer också sport-bh i ull, den jag har är med ullfrotté mot brösten som är väldigt skönt. Men axelbanden är lite för framträdande, och resåren under brösten drar åt sig fukt, och luktar (som all annan syntet).

/e
 
Hogengård

Hogengård gör egentligen underkläder för ridtjejer (vilket jag definitivt inte är!), men deras sport-bh kan jag verkligen rekommendera. Sitter som gjuten med breda axelremmar och blir inte blöt av svett. Har den på mig i morgon när jag åker norrut! :) Säljs på www.hogengard.se.
 
Bump på en väldigt gammal tråd, men ett fortfarande aktuellt ämne!
Någon som har 2021-tips på välventilerad och snabbtorkande BH för vandring, dvs behöver inte vara lika "stötdämpande"/fixerande som för t ex löpning?
 
Jag har slutat använda sport-BH efter att ha försökt i många år. Det blev populärt för en 12-13 år sedan att ha sport-BH bland mina kollegor när jag jobbade med trädgårdsskötsel, men helt ärligt så är det inte någon bra idé. En sport-BH är tänkt att användas kortare perioder, inte hela dagar, varje dag, som jag gjorde. Jag tycker att de bara är obekväma och jag blir supersvettig mellan och under brösten. De sitter ofta dåligt över axlarna och det blir lätt skav när jag har ryggsäck, plus att de som har brottarrygg skär över skulderbladen (de är för breda helt enkelt) vilket gör dem rätt obehagliga att ha på sig. De med kors sitter aldrig rätt i ryggen på mig. Jag är för liten, helt enkelt, och då är jag en rätt standard som kvinna med mina 168 cm.

Numera använder jag en vanlig Lindex-BH i mesh med bygel som sitter som en BH ska på mig. Jag blir inte svettig, brösten är där de ska vara, den är bekväm och är enkel att tvätta och torkar blixtsnabbt. Det finns trosor i samma meshmaterial som är smidiga att använda just för att det inte blir svettigt och de torkar snabbt när man tvättat dem. Jag har 75C så jag är inte jättestor så jag reflekterar inte över axelbanden på vanliga BH:ar. De kommer inte i konflikt med ryggsäcken iaf. Mitt råd är att testa en ovadderad BH som man trivs i till vardags istället för att försöka med sport-BH:ar. De är inte gjorda för 12-14-timmarsbruk vilket däremot vanliga BH:ar är. Är det svårt att hitta bra BH så gå till en butik som specialiserar sig på just BH:ar och låt dem ta fram en som verkligen passar.
 
Liknande trådar

Liknande trådar

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.