Vandringstips Kanarieöarna vecka 7 och 13

Vi tänker resa på egen hand till någon av Kanarieöarna (vädermässigt bra för vandring vintertid tänker jag) för att vandra dagsturer i vinter och/eller vår. Tips på ö och var man kan bo önskas. Vill helst slippa alltför mycket turism, men inte bo för långt från havet för att kunna simma ibland.
 
Vi tänker resa på egen hand till någon av Kanarieöarna (vädermässigt bra för vandring vintertid tänker jag) för att vandra dagsturer i vinter och/eller vår. Tips på ö och var man kan bo önskas. Vill helst slippa alltför mycket turism, men inte bo för långt från havet för att kunna simma ibland.
För vandring; Sikta på La Gomera, La Palma samt norra och centrala delarna av Grand Canaria samt Teneriffa.

De första två har betydligt mindre med turister. De sista två är lättast att ta sig till. Alla dessa områden erbjuder ganska mycket grönska och varierad natur. Centrala Teneriffa och La Palma har dessutom dramatiska vulkaniska landskap som är fantastiska men kargare.

Vintertid kan vädret ibland vara lurigt på norra sidorna och framförallt i bergen. Så att kombinera boende för vandring där med bad är kanske inte helt idealiskt. Det beror på vad man har för krav...
 
Vandring på Teneriffa

Vi har nyligen återkommit efter ett par veckors vistelse i Los Christianos på Teneriffa. Vi gjorde några endagsvandringar enligt principen " lokalbuss ut - vandra hem". Se www.bergtagna.se under Aktuellt för mer inf.
 
Teneriffa

Jag har vid flera tillfällen besökt Teneriffa och tycker att ön erbjuder bra och varierande vandringsmöjligheter. Inte minst på grund av det utmärkta bussnätet. Jag har även vandrat på La Gomera. Även här är vandringsmöjligheterna goda, men bussnätet inte fullt så bra.
Du kan titta på min hemsida ( http://www.stenfeldt.se/utlandindex.htm ) där det finns beskrivningar på en del av vandringarna på Teneriffa och La Gomera och även lite på Lanzarote.
Bertil
 
Teide

Jag har bara varit på Teneriffa och passade då på att besitga Teide - finns en tråd om det om du söker här. För att få gå upp till högsta toppen krävs ett tillstånd man ansöker om på webben i förväg (begr antal per dag). Vi tog hyrbil från Playa de las Americas till liftens dalstation, tog liften upp och gick sedan sista biten till toppen. Vi hade tur med fint väder och fin utsikt - första gången för mig så högt upp (3718möh = Spaniens högsta berg) i bara shorts och kortärmat - kan vara kallare. Häftigt med ånghål där vulkanen pyser upp varm ånga ur "marken" på väg uppåt. Ingen klättring utan vandring då man några gånger hjälper till med händerna. Vill man gå mera kan man givetvis gå nerifrån men riskerar då missa sin tidslcka för toppbesöket om man missbedömt tiden att gå upp. Boka även lift i förväg om du vill nyttja den, så slipper du köa. Även miljön nedanför Teide är häftig - om jag minns rätt splades någon av "Apornas planet"-filmerna in där - karg sten/grusöken med kaktusar.
På mitt bibliotek fanns flera vandingsböcker för kanarieöarna.

Bra bergskänsla på en charterresa.

/Patrik
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.