Vandringens dag 10 september

Imorgon lördag den 10 september är det dags för Vandringens dag 2022. En dag som vi på STF uppfann 2019 för att fånga upp det stora vandringsintresset, sätta fokus på vikten av tillgängliga vandringsleder och få ännu fler att finna glädjen i att vandra. Förra året var det över 3000 deltagare och massor av inspirerande vandringsbilder från hela Sverige på sociala medier under #vandringensdag. Vandringens dag infaller den andra lördagen i september varje år. Just denna dag invigs även STFs nya vandringled – Signaturled Stockholm. En av 14 Signaturleder i Sverige.

Under Vandringens dag ordnas massor av gemensamma aktiviteter runt om i landet. Några exempel; asfaltsvandringar, familjevandringar, fjällrävssafari, björnspaning, pilgrimsvandringar, matvandringar, grottvandringar, klimatvandringar, historievandringar, yoga, naturvandringar och lärande vandringar. Här finns såväl enkla, korta turer som längre hajker med övernattning. Men man kan också ge sig ut att bara vandra på egen hand. Det viktiga är att ge sig ut på en vandring denna dag.

Ny vandringsled – Signaturled Stockholm
Svenska Turistföreningen, STF, har utsett 14 signaturleder i Sverige för att underlätta klimatsmarta naturupplevelser och för att fler ska kunna uppleva vandring. De spridda över hela landet och det gemensamma kännetecknet är den vackra naturen. Alla är de karaktäristiska för sin landsdel. Här finns det högfjäll, rapsfält, fäbodstigar, bokskogar, sandstränder, fjällbjörkar, sjöar, tallhedar, klapperfält, ädellövskogar och stenhällar. Vandringstakten och äventyrsgraden, om man vill vandra när eller resa långt bort bestämmer man själv.

Det finns många fina leder i Stockholm. Med Signaturled Stockholm vill STF koppla dem samman för att det ska bli ännu enklare för vandrarna att upptäcka stadens fina grönområden som man enkelt kan ta sig till med kollektivtrafiken. Totalt är leden 6 mil mellan Kallhälls station och Skeppsholmen, uppdelad på 4 etapper. Vandringen går genom parker, skogar och öppna marker, men även genom tätbebyggda områden. Utmed vägen finns flertalet slott, gårdar och andra vackra byggnader, samt en mängd caféer, restauranger, badplatser och grillplatser. Leden är digital och finns på svenskaturistforeningen.se/signaturledstockholm samt på naturkartan.se

Ni som är i Stockholm får gärna vara med på en liten invigningsceremoni med vår generalsekreterare Maria Ros Hjelm. Vi samlas vid kl 11.30 utanför Karlaplan t-bana, utgång mot Tessinparken för att sedan vandra mot Gärdet och avsluta vid af Chapman på Skeppsholmen. Läs mer Vandringens dag: Stockholmsnära vandring 2 inklusive visning på Af Chapman, ca 8km - Svenska Turistföreningen (svenskaturistforeningen.se)

Allt om Vandringens dag: www.svenskaturistforeningen.se/vandringensdag tagga gärna dina bilder när du ger dig ut med @stfturist och #vandringensdag så kan vi dela dem på vårt instagram så får vi fler att upptäcka tjusningen med att vandra
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
stfturist Vandringens Dag 14 september Svenska Turistföreningen 1

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!