• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Vandring från lönndörrensstugorna till helags

Hej, jag kom på idén att jag skulle vilja vandra över bergen från lönndörrsstugorna till heldags fjällstation. Genom detta gå igenom offroad trondfjället gråsjöfjällen, vålåsjöfjället till heldags fjällstation.
Typ är det större vattendrag, svår terräng osv
Mvh hugo
 
Hej!

Att göra Lunndörrsfjällen från öst till väst är inga större problem, men det blir ganska många höjdmeter till slut. Jag valde att gå över från Lunndörren till Lillådörren via den mellersta nischen, norr om Gruvfjället. Se färdväg här: https://www.utsidan.se/tracklogs/view.htm?ID=781

Enda knepiga vadet på väg till Helags blir väl Ljungan, om du väljer fel ställe att gå över.

Mvh F
 
Den rutten ser riktigt intressant ut. Var det några jobbiga vad? Anledningen till att jag frågar är att jag går med min hund.
Förslag på bra tältplatser.

M.v.h

Magnus
 
2017 gick jag solo

Det fina med att gå i fjällen är att man kan gå hur man vill. Därför komponerade jag en egen rutt under 2017.
Jag startade vid Storlien, gick till Blåhammarens fjällstation. Tältade där.
Dagen därpå gick jag över till norska sidan, tältade vid Storerikvollen. Tredje dagen gick jag mot Nedalshytta, men kom inte riktigt ända fram, utan tältade vid den lilla sjön som är nedanför syltopparna. Nedalshytta nådde jag dagen därpå, åt lunch där, mycket gott.
Sedan fortsatte jag runt hela sylmassivet och gick till Sylstationen. Kom fram ganska sent. Tältade där.
Frukost på stationen var trevligt, lite omväxling från min egna frukost.
Sedan fortsatte jag och gick till Gåsens fjällstuga, tältade där. Dagen därpå tänkte jag göra en variant...jag skulle till Vålåstugan, men det blev via Smällhögarna, och jag höll inte tillräckligt bra koll på var jag var så det blev lite längre. Nåja, jag tältade i alla fall, och gick dagen därpå till Vålåstugan. Fortsatte till Lunndörrstugan där jag tältade.
Från Lunndörrstugan gick jag hela vägen till Vålådalens fjällstation via Pyramiderna och Issjödalen.

Så, vad jag ville säga var att det går att gå som man själv vill.
 

Logga in

Tips!