• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Vandra Laisdalen från Laisstugan till Adolfsström

Planerar en vandring från Silvervägen till Adolfsström i höst. Har läst i Grundstens guidebok om vandring i Arjeplogfjällen där han beskriver hur man kan förhålla sig denna sträcka. Den är dock 25 år gammal och förutsättningarna kan ju ändrat sig.

Undrar därför om någon vandrat längs Laisdalen den sträckan och kan ge tips och vägledning.

En fundering jag har är om det kan vara bättre att hålla höjd norr om dalen istället för att vandra i närheten av älven mitt i dalgången. Grundsten skriver inget om detta utan menar att vandringen (I detta fall omvänt) kan ske via älven från Kattugglekojan och Fjällfors och sedan ta riktning över Plássávárddo och Hurástjåhkkå. Men eftersom jag kommer från andra hållet är en tanke om jag redan vid vid bron över Dádtjajåhkå ska börja ta riktning österut mot Adolfsström för att sedan när jag strax är söder Vállåvve gå ner mot fjällfors. Dock oklart hur terrängen är ovanför trädgränsen den sträckan.

//Slitvarg
 
Senast ändrad:
Även jag har läst Grundsten och tänkt gå här någon gång. Hans foto från Plássávárddo är så läckert så här vill jag tälta en natt och spana ner i dalen och mot Ertektjåhkkå. Men jag kommer inte över Hurásjåhkå, vill minnas att G skriver "lårdjupt," så min enda chans är att gå uppifrån och sen vända tillbaka. I så fall vill jag också se ravinen där Laisälven forsar fram.

Jag tror inte du får några svårigheter av betydelse om du går på fjället norr om Laisdalen och sneddar ner mot Fjällfors och vidare nedströms.