Val av sko och pedal?

Hej ni cykelproffs.!

Jag ska ruska liv i min cykel och tänkte börja med ett par skor plus pedal. Cykloteket har en sko Shimano M037 med pedal M037 för 1345 eller en sko M152 med pedal M515 för 1595. Jag ska mest motionscykla och kanske deltaga i några enklare cc-lopp. Möjligen Finnmarksturen nästa år...
Jag kommer inte att kunna cykla varje vecka utan det lär bli lite då och då. Vilket av dessa två paket passar mig bäst?
:)Mats
 
Lite olika

Min tjej har M037 skon tillsammans med kombo pedalen och hon är riktigt nöjd med den. Fördelen är att den är lite mjukare i sulan och lite mera "normal" då man inte ser ut som en clown i dom skorna.

Nackdelen är just att den är mjukare i sulan. Fördelen med en spd sko är att sulan är hård så att belastningen fördelas över hela sulan. Med en mjukare sula "känner" man klossen och all kraft samlas just över pedalklossen.

Så det är det som är fördelen med den andra skon... Den har en styvare sula, vilket gör att den är svårare (inte särskilt svårt) att gå i den men när du sitter länge på cykeln så kommer det att kännas bra mycket bättre med en styv sula. Skall du cykla FMT så kommer du att cykla en bra stund, och då kommer det kännas bra med en styvare sula.

Därför tycker jag att du skall satsa på M152 skon med tillhörande pedal

Sedan kan det ju vara av vikt hur du använder din cykel när du inte tränar för FMT... Använder du den för att cykla till affären, hojja till jobbet etc så skulle jag säga att M037 skon är bättre :)

/Mattias
 
säger bara att kombipedaln kan man inte cykla MTB med..
Nä skaffa det dyrare paketet från Cykloteket så får du roligare på träningspassen.
Du kommer nog att få ont i fötterna ibörjan så prova att flytta runt klossarna under skon lite så löser det sig..
MVH jocke
 
Tänk efter, i alla fall om pedalerna!

Jag har själv kombinationen M037 skon och M515 pedalen. Även om min MTB erfarenhet inte är så särskilt lång skulle jag råda dig till att välja M152 skon, jag köpte min sko för att använda som spinning sko för ett tag sedan och den passar bättre inomhus än ute i skogen.

Däremot tycker jag att man ska ta sig en funderare kring det där med pedaler, kombipedaler kan väl vara helt ok om man inte tävlar eller har tokbråttom när man tränar. Jag ångrar mitt val lite, det finns gånger då jag gärna använt min cykel med vanliga skor. Fast så fort SPD skorna sitter på är det inga tveksamheter, då har jag valt rätt.

/jens
 
Sådana ska jag spana in!!

Verkar vara en bra och enkel lösning. Någon som har erfarenhet av att användana sådana?

/jens
 
Plastplattor till spd!

Plastpedalerna man kan klippa in i SPD-tramporna är inget vidare. Plasten slits fort (vridningarna plast/metall sliter) och de är på tok för mjuka. Fick med mina då de satt på cykeln i butik, syftet var att man kunde testa cykeln utan att ha SPD skor. Skall man cykla långt så duger de inte och skall man bara ta sig en liten bit så kan man faktiskt cykla på SPD i vanliga skor (men det är inte skönt).
 
Re: Re: Varför inte?

Adventurer; sa:
mlindstrom; sa:
Adventurer; sa:
säger bara att kombipedaln kan man inte cykla MTB med..
MVH jocke
Varför skulle inte det gå? Klart man kan, det är ju en pedal...
/Mattias
visst kan man,MEN skulle inte rekomendera det för MTB/ XC.
Pedalerna är på tok för stora och har dålig lerrensning.
Testa själv så får du se,
då förstår du.
Har du verkligen cyklat i skogen med dom?

Jag har testat (iofs bara 10 mil) och dom sitter på tjejjens cykel nu. Det var riktigt trevligt att kunna välja när man ville köra flatties och när man ville sitta iklippad.
Särskilt stora tycker jag inte att dom är, men det beror ju på vad man jämför med. Jag körde mängder med mil på Shimano 646 i våras, och dom är nog snäppet biffigare åt alla håll.

Det är en aldeles utymärkt lösning på tjejjens cykel då hon även vill kunna använda den till att cykla och köpa mjölk, cykelsemester på gotland etc.

Dom kommer definitivt inte att ersätta mina Crank Brothers eller ens få följa med till Långa Lugnet i helgen. Men dom är en bra kompromisslösning för dom som använder sina cyklar till annat än enbart XC cykling.

/Mattias
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.