• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Vägnära tältplats och myggläge (2020) kring Ramundberget

Hejsan,

I år tänkte jag och familjen bila upp från Skåne till Ramundberget och/eller eventuellt Vemdalen på barnens första fjällresa där vi bor i tält. Barnen är 2,5 och 5 år gamla, och vi tänkte inte vandra några längre sträckor med packning utan hålla oss nära bil för bekvämlighets skull. Eftersom vi kanske kommer fram sent på kvällen (om vi inte delar upp resan, vilket vi kanske gör) vore det väldigt bra att på förhand veta vart det finns lämpliga ställen att sätta upp tältet och slå läger så att man slipper ränna runt och leta bra plats kl 20 på kvällen med trötta barn i famnen.

Är det någon som har tips på fina platser att tälta som inte ligger långt ifrån bilparkering?

Vi vet att man inte alltid kan få allt, men det hade ju varit extra trevligt att hitta en plats som är fin, där det finns drickbart vatten, inte för mycket folk (vill ej bo på en camping), och där man får/kan göra upp en liten lägereld.

Sen undrar vi också hur myggläget är i området kring Ramundberget i år?

Vi har förberett oss så mycket vi kan ifall det blir mygg, men finns det områden med mer eller mindre vore det såklart skönt att veta på förhand så man kan planera därefter.

Är ytterst tacksam för all info och alla tips ni kan ge. Hoppas ju göra dessa resor tillräckligt roliga och minnesvärda för att barnen ska få mersmak så vi kan börja vandra med dem om några år. =)

ps. Jag har lagt upp en likadan tråd om Vemdalen. Om någon har samma info fast om Vemdalen, svara gärna där. Detta för att andra enklare ska hitta informationen om respektive plats i framtiden.
 
Senast ändrad:
Hej!
Jag och äldsta sonen (8 år) åkte till Flatruet tidigare i sommar för hans första fjällvandring. Fördelen som jag ser det är att man parkerar ovanför trädgränsen och kommer rätt ut på fjället. Vi gick norrut ca 5 km och slog läger vid Stendalstjärnarna, gott om fina platser för tältet och härlig utsikt. I och med att det är en högfjällsplatå som vägen korsar så finns det gott om fina tältplatser även närmare vägen, det ligger små tjärnar lite överallt. Kan varmt rekommenderas!
Mvh Daniel
 
Senast ändrad:
Hej!

Det finns en hel del mygg.

Förslag till tältplats, cirka 500 ovan andersborg högfjällsparkering, eller cirka 1km oven djupdalsvallen mot mittåkläppen. Finns också platser i anslutning till vägen runt djupdalsvallen som er ok ut att tälta på
 
Stort tack för flera goda tips! Kollade upp platserna och de verkar riktigt bra. Att Andersborg sen har en våffelstuga skadar ju inte heller *host*. =P

Kommer definitivt kolla upp ett eller två av era förslag. Tack!
 

Logga in

Tips!