• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här

Vad tycker ni om Luxe outdoor Minipeak XL Pyramid

Hej!
ÄrLuxe outdoor Minipeak XL Pyramid .
Något för fjällen och skogen? Är det någon som använder sådan tält med kamin?
 
Hej!

Ja, jag har det tältet tillsammans med en Winnerwell fastfold titanium-kamin. Köpte det förra hösten och det har blivit ett av mina mest använda tält under det gångna året. Har mestadels haft det när jag cykelcampat eller vandrat. Tältet är relativt lätt för sin storlek, men ganska voluminöst.

Har använt det i kyla, lite snö, regn och blåst, samt fint och varmare väder. Dock inte i fjällen. Skulle säga att det primärt är ett skogstält för vår och höst, samt mildare vinter utan alltför mycket snö.

För pengarna så är det ett roligt och användbart tält. Helt ok kvalitet. Gillar att det går att använda en gren som mittstolpe. Jag har inte sömtätat det ännu, men det har knappt behövts ens vid rejält skyfall. Upplever det som för varmt för sommarbruk, framförallt med innertältet som medföljde. Funkar för övernattning med två lite mindre personer (jag är 184 cm och har övernattat med en mindre bekant) som känner varandra väl, eller en person med kamin.
 

Bilagor

Senast ändrad:

Liknande trådar

Logga in