Vad tror ni?

Hej!

Hoppas allt är bra.

Jag har tillsammans med 5 vänner hyrt ett Tentipi safir 9 + kamin för att spendera kommande helgen. Vi vill egentligen bara ut så långt i vildmarken som möjligt med en radie av högst 3 timmars körning från Stockholm.

Först var tanken att vi skulle spendera helgen vid Malingsbo-Kloten Naturreservat. Vi har dock börjat få kalla fötter i och med att det ser ut som mycket kringliggande hus och vägar när man kollar Google maps. Eller tycker ni detta är ett bra ställe att åka till?

Det hade varit absolut trevligast att tälta vid vattnet, en bit från civilisationen. Vi ska dela upp tältet mellan oss och vill gärna vandra ett par timmar till campingplatsen.

Har ni några tips vad ni tycker vi ska göra?

Bästa hälsningar,

Wiliam
 
Jo, söder om Åkers Styckebruk finns rätt stora skogar med en del sjöar. Vid Bredsjön finns ett vindskydd men tyvärr lite knagglig mark att tälta på, och sen vid Finnsjön mera västerut finns ett vindskydd. Kanske ca 1,5 mil att vandra ifrån Åkers Styckebruk till båda ställena. Sörmlandsleden-kartan/häftet täcker området. Och sen hela vägen syd-sydost mot Mölnbo och Gnesta till är det ganska lite bebyggelse och stora skogar också.

Sen finns ju Florarna naturreservat i nordöstra Uppland. Det ligger norr om Österbybruk och ganska långt ifrån närmsta samhälle. Många och fina myrmarker med spångar som går över. Påminner om Norrland mer än Uppland. Går att parkera bilen rätt nära området också.

Eller varför inte Stockholms skärgård? Där kommer ni nog mest att få vara ifred. Inte så mycket folk där ute nu. Nåttarö i södra skärgården går att tälta på nästan hela ön och finns knappt några bofasta. En hel strand för er själva, t.ex Storsand på östra sidan ön ca 1,5 km från båtbryggan. Waxholmsbolaget tar er till ön på drygt en halvtimme ifrån Nynäshamn. Men man får ta med sig allt vatten själv ut till ön då de troligtvis har stängt av det nu för säsongen. Brukar själv ta med ca 4 liter för ett dygn att ha till dryck och mat när jag tältat där på vinterhalvåret. Semaforen är ju en viktig sak att komma ihåg, likaså en ficklampa att blinka till båten om det är dålig sikt.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.