Vaccin i Kenya??

Ska ner till Kenya om drygt en månad och jobba. Min arbetsgivare säger att det är ganska enkelt att ta alla vaccin där nere...
E det nån som har någon erfarenhet av det??
Samt har jag hört att det ska vara obilgatoriskt att ha gula sjukan vaccin för att komma in i landet, nån som vet nåt om det??

//Jonathan
 
hemma!

Ska ner till Kenya om drygt en månad och jobba. Min arbetsgivare säger att det är ganska enkelt att ta alla vaccin där nere...
E det nån som har någon erfarenhet av det??
Samt har jag hört att det ska vara obilgatoriskt att ha gula sjukan vaccin för att komma in i landet, nån som vet nåt om det??

//Jonathan


Gula febern ska man absolut ha innan avresa och man ska ha papper på den - lilla gula boken med stämpel i. Stämplar är viktiga i Afrikanska länder. Ibland kan de kräva att man vaccinerar sig vid inpassering till landet om man inte har gula bokeb med men inte sällan är det bara ett sätt att tjäna pengar så man kan i så fall betala och slippa få deras spruta (som jag gärna undviker).
Det är säkert fler sprutor du bör ha, beroende på om du bara ska till "stan" eller ut i busken - det vet din vaccinationsgivare i Sverige alt UDs hemsida.
Hade jag haft en arbetsgivare som tyckte jag skulle vaccinera mig på plats i Afrika hade jag övervägt mitt val av arbetsgivare. Jag har min ide om hur spruthygien fungerar i Sverige och hur det funkar i Kenya och mitt val är enkelt.
Min arbetsgivare ser till att jag har egna oanvända spruter med mig på mina tjänsteresor - inte så svårt att utverka mot betalning vid vaccinationscentraler.

Du väljer själv risk- och kostnadsnivå men mina val är synnerligen enkla som du ser ovan.

Patrik, i Afrika emellanåt
 
Efter att ha varit i Kenya är jag helt övertygad om att du får rena sprutor, korrekta vaccin och helt rätt kompetens. Men du får nog betala en rejäl slant för det och en viss risk är att detta är koncentrerat till de större städerna. Om företaget är seriöst, du har bråttom ner och företaget betalar så kan du lika gärna fixa det där nere. Om inte, få det överstökat här hemma.
 
Byt arbetsgivare.

Som jag tolkar det är det en snål djävel som inte vill betala utan att du ska ta risker!
Självfallet ska du vaccinera dig direkt. Det tar en viss tid innan kroppen har bygt upp emunförsvaret och det är först då som vaccinet gör nytta.

Kolla på http://www.vaccination.nu/vaccin/sjukdom.cfm?sid=11
och http://www.vaccination.nu/vaccin/sjukdom.cfm?sid=7 så ser du att vaccin ska tas INNAN resan och gärna 1 månad före. Så det blir väl perfekt att ta permision på jobbet i morgon för dig och fixa vaccinationerna som krävs för ditt arbete.

Se även till att ta med ett "travel kit" med rena sprutor. Finns att köpa på Vaccinationscentralen och ta med kvittot till chefen.

Man blir så pissförbannad på oseriösa arbetsgivare.
 
Ohh det va många snabba å sjysta svar... Anledningen till att jag vill ta det där nere är mkt pga jag är i england och har mkt att göra på nuvarande jobb och min (nya) arbetsgivare i kenya erbjöd sig att hjälpa till med det när jag kom ner istället... men det kanske får bli att fixa det här i England istället...
Nån som vet va ca priset ligger på samtliga vaccinationer (fan va snål man låter :p )

Och företaget räknar jag som väldigt seriöst kolla gärna deras sida och berätta själva va ni tycker
om det verkar seriöst eller ej; www.whitewaterkenya.com

//Jonathan
 
Jag har åkt in i Nairobi några gånger och det var inga krav för europeer att ha tagit gula febern. Däremot är de hårda mot afrikaner. Men det är väl lika bra att ta sprutor enligt föreskrifterna?
 
Klart du kan vaccinera dig i Kenya

Hm, du kanske skulle skrivit från början att din arbetsgivare fanns i Kenya, då var ju deras råd både seriöst och väldigt logiskt.....

Hur som helst, i Kenya kan du vaccinera dig och även få bra sjukvård på etablerade ställen som t ex Nairobi Hospital, Aga Khan Hospital m fl, fast naturligtvis inte alltid lika avancerad specialistvård som i t ex Sverige (men det gällde ju vaccinering här....). Din blivande arbetsgivare kan säkert ge goda råd om vart du ska vända dig......

Vaccination mot gula febern är bra att ha, och som nämnts även instämplat i gula boken, men du lär inte behöva detta för att komma in i Kenya. Men t ex om du senare vill åka därifrån till Sydafrika så kräver nog åtminstone South African Airways detta för att du ska ens komma på planet.

Minst lika viktigt som vaccinationerna är att du skyddar dig mot malaria, men det vet du säkert, och är s a s en annan diskussion.....

Kollade hemsidan, du lär få vara med om mer äventyrliga övningar i själva jobbet än att ta några vaccinationer, och det ser ju vansinnigt roligt ut. Lycka till.....
 
Vet inte om profylax är så bra vid längre intag. Sägs påverka psyket. Jag har bott i i malariadrabbade områden, men försökt skydda mig med myggmedel och täckande kläder. Klarade mig utan att insjukna. Känner många som insjuknat trots profylax.
Afrikaner som bor i malariadrabbade områden ser det som helt normalt att bli smittad några gånger per år. De tar några starka piller och sedan är de friska. Precis som vi är hemma för förkylning några dagar då och då är de hemma för malariabehandling.
 
För va 10 år sedan reste jag några månader i Zimbabwe. Jag åt då Lariam som malariaprofylax. Som så många andra reagerade min kropp inte jättebra på denna medicin (skumma biverkningar...), varför jag till slut valde att kontakta en (dyr) privatläkare där. Hans reaktion och syn på de profylax som många Europer äter (han åsyftade just Lariam) lät ej vänta på sig. I en engagerad och välvillig utskällning konstaterade han att vi som kom från "oversea" var dumma i huvudet som åt den där skiter som gör er sjuka och galna....Hans tips var att köpa lokala varianter på malariaprofylax. Oavsett vad man ska göra så var det vad jag gjorde då jag fick för mkt biverkningar av just Lariam. Fördelen var i korthet mkt billig profylax som enligt läkaren var funktionella för Zimbabwe.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
robert.karlstrom.77 Kilimanjaro & Mt Kenya Jan/Feb 2016 Expeditioner 2
blues Kenzan tours Uganda/Kenya Expeditioner 1
bjorn_osterlind Mt Kenya Expeditioner 0
bjorn_osterlind Mt Kenya Expeditioner 2

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.