• Tycker du det behövs ett forum för din region, klubb eller dylikt? Om du är intresserad att vara värd i ett sådant forum, kontakta oss med ditt förslag.

Utbyte av tips på övernattningsplatser i stockholmsområdet (gärna skärgård)

Jag har nyligen börjat göra övernattningar i naturen och lägger ganska mycket tid/energi på research* för att hitta nya lämpliga platser att åka till. Nu undrar jag om någon har lust att ta del av det jag hittar i utbyte mot sina egna fynd och rekommendationer. Detta skulle i så fall ske via e-post, om flera personer är intresserade kan vi fixa en mejllista eller en privat** grupp på Facebook.

Mitt fokus ligger främst på skärgården och kustlinjen, grovt sett från Nynäshamn i söder till Grisslehamn i norr. Den röda tråden är att jag ska kunna ta mig till platsen med hjälp av allmänna färdmedel, alltså buss/tåg/båt, i kombination med de egna fötterna. Jag gör mina utfärder på egen hand och vill hitta platser där risken att träffa andra människor är liten; jag vill inte störa eller störas. Avskildhet är således viktigt vilket är den stora utmaningen när allmänna färdmedel används. I övrigt har jag inga förväntningar på bekvämligheter, jag sover på backen eller i hängmatta under tarp och har med mig det jag ska äta och dricka. Vanligtvis brukar jag undvika naturreservat och liknande pga eldningsförbud men jag är inte kategorisk där.

* Inte så avancerat som det låter. Jag använder olika kart- och söktjänster för att hitta mina destinationer. Enkelt uttryckt; ju mindre en plats är omnämnd desto bättre är den för mig.
** Jag är inte ute efter hemlighetsmakeri eller exkludering, bara att säkerställa att det blir ett utbyte på riktigt.


Någon som tycker att det här låter intressant?
 
Finns en del på nätet sedan kan du ju välja om det betyder att du vill testa dom eller undvika dom ;-)

http://kajakplatser.se/
http://www.kajak.nu/paddelvatten-och-sant/karta/
http://www.paddelkartan.se/
https://www.google.com/maps/d/viewe...TF8&msa=0&hl=sv&mid=zBZwAuvA6IKo.ks9SaOfUIzow
https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zoChSl5nxThM.kJu6O_I-kA_s

Edit; sorry trodde du paddlade ......blev lite förvillad när du skrev skärgården.... tips är hyr kajak så kommer du ut enkelt i skärgården...
 

Liknande trådar

Logga in

Tips!