Ugnstermometer med minne för max temperatur.

Letar som bara den efter en ugnstermometer med minne. Någon som sett? Behöver en billig som självständigt kan logga maxtemperatur på vår vedspis.
 
Skall du mäta temperaturen i eller utanför spisen? De flesta ugnstermometrar går bara till 300 grader

Skall man mäta temperaturen av "säkerhetsskäl" så kan udda förhållanden, som inträffar sällan kanske ge andra temperaturer än de som man mäter under en bestämd tid.
 
Ska mäta på spisens utsida för att kolla möjligheterna att generera el till belysningen i köket.
Iphone uteslutet då batteritiden inte räcker. Har inget trådlöst nätverk eller internet hemma. Loggning med dator går också bort. Verkar vara kört att hitta eftersom det kanske inte är en önskvärd funktion i köket att veta varför steken blev vidbränd. Ska kolla Fluke istället.

@thureb:
Tack men den har för kort temperaturområde och är osäker på minnesfunktionen.
 
Senast ändrad:
Mätprobar är ganska dyra saker. Funderar nu på termosäkringsprincipen. Behöver bara veta maxtemp. Finns billiga, enkla sätt här? Saker som förändrar färg på förutbestämt sätt? Kemist, någon?
 
Keramiker använder nåt de kallar käglor i samband med bränning. Helt andra temperaturer förstås än de du talar om, men det kanske kan vara en tråd att börja nysta i?
 
Spisens utsida är mycket enklare då den inte blir lika varm som insidan av ugnen så du kan nog hitta billigare termometrar lämpade där. Man kan använda fjärrmätare för utsidan också typ värmekamera kanske nått du kan hyra? Jag känner en man som jobbar med sådant om du vill kan du få hans E-postadress.

Föreslår som alternativ att ha en digital termometer som fotograferas av med timelapskamera.

Thure
 
Köpte en ny IR sensor för en femtiolapp på Ebay. Ska logga för hand. :) Kul också att de marknadsför produkten med att skjuta lasern nästan i ögat på ett barn men å andra sidan kan man inte nästan dö heller.

Pistolmodellen som liknar Biltemas kostar en tia i Kina. Man kan börja undra...
 
PC datorer med sina tidsregistreringqr är perfekta för den typen av registreringar, det krävs bara en batteribackup extriört.
Dörren på min vedugn vid häftig eldning översteg inte 250°, den ugnen var luftmantlad med självdrag utom luckfronten.
Numera med dålig öppen spis saknas den stort, flat på toppen för grytor och kastruller. Mycket bra kamin.
 
Vi har inte ström till att driva en dator. Möjligen en smartphone. Edit: (Med ström menar jag det som energi kallas för i dagligt tal).
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...