• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Två frågor: Klövjeväska och liggunderlag

Hej!
Jag letar ny klövjeväska till min amstaff. Vår förra gillade vi inte då den alltid hängde på sniskan hur man än ställde in den. Jag minns inte vilket märke det var. Men vad rekommenderas?

Och fråga två: tips på bra liggunderlag (för mig)! Kan ju inte vara uppblåsbart då klorna förstör, så tills nu har jag kört med vanligt cellplastunderlag, men vill gärna ha något bredare och tjockare än de vanliga. Vad använder ni?
Tack på förhand
 
Vandra med hund

Det brukar finnas mycket på facebook-gruppen "Vandra med hund" om detta. (Inget vidare svar på din fråga men kanske kan någon där hjälpa dig).
 
Hej,

Detta är två förslag på extra breda.

Själv har jag detta och är nöjd:
https://www.getcamping.se/robens-zi...MI3vzhvYjN5AIVhtCyCh1p7QUrEAQYASABEgK1RfD_BwE

Ett annat alternativ är detta som även är extra långt men det kan saxen ordna till rätt längd.
https://www.outnorth.se/thermarest/ridgerest-solite-large#Silver

Tyvärr finns inte Thermarest Z lite Sol som Large/wide. Att de är vikbara istället för i rulle är väldigt praktiskt, annars är Thermarest Z lite sol mångas favorit och kanske det de flesta skulle rekommendera.

Silverbeläggningen på Thermarest ska göra att värmen reflekteras och att det blir lite varmare.

Robens är väldigt billigt, jag skulle prova det, det blir även en bra hundbädd så ångrar du dig kan du alltid klippa av det i lagom storlek till hunden och köpa ett bättre till dig själv. Marken är kall, så ett underlag hjälper till att hålla värmen.

Man kan även köpa ren Evazote (cellplast) här och klippa till sitt eget:
https://www.extremtextil.de/en/sheets/evazote.html

När det gäller klövjeväska var det länge sen jag använde det men känner igen problemet med att de roterar. Amstaff är ju korthårig, möjligen kanske det kan hjälpa med någon form av schabrak/vojlock som man har under sadeln på hästar. Exempelvis att ha en antiglidmatta som används för mattor under klövjeväskan, eller något filtat som har bra grepp mot de korta stråna. Rätt utformat kan det säkert minska skav och motsatt även orsaka, så det blir viktigt att prova sig fram.

Annars har Lars Monsen vandrat otroligt mycket med hund och klövjeväska, kanske kan du kolla några av hans filmer och försöka lista ut vad/hur han använder. Det är bra filmer oavsett så det blir kanske att kolla på med dubbelt syfte ;)

Ett exempel av väldigt många: https://tv.nrk.no/serie/paa-tur-med-lars-monsen/sesong/1/episode/4/avspiller

(Kräver att man är i Norge eller att man använder ex. Hola tillägget på chrome)

Lycka till!
 
Thermarest ridgeway cellplast underlag finns olika utföranden av dessa samtliga är slitstarka, bra prylar, har själv en numera äldre klövjeväska som funkat bra genom åren en norsk väska från Kennel,
 
Hej!
En lite bättre variant av klövjeväska är den du köper av www.snowdogs.se
Hon måttsyr om ingen färdig storlek passar. Hänger väskan snett har du förmodligen packat mer vikt i den ena väskan, därför är det grymt bra att den hänger snett, så du kan rätta till det. :)
När du provar ut en väska åt hunden tänk då på att vikten skall hamna på frambenen/bogarna så inte vikten hamnar på ryggen. Med en väska som passar och rätt träning kan hunden bära upp till en tredjedel av sin vikt ute på tur. Hoppas du hittar en väska som passar! :)
 

Liknande trådar

Logga in