• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här
  • Tyvärr hade vi ett databashaveri i söndags eftermiddag, som ledde till att vi tvingades läsa tillbaka säkerhetskopia - därför kan en del inlägg och annat som lades in söndag morgon/förmiddag saknas.

Topptursutrustning för dalgångarna

Varje år gör jag en drygt två veckors tur i Sarek februari. Jag åker absolut mest i dalgångarna på mina turskidor. Men gör också några toppturer om vädret tillåter. Jag älskar utsikten det ger. Men att ta sig ner hade ju varit långt mycket roligare om man hade haft bättre nedförsskidor.
Så jag undrar om någon har tips på vad jag ska tänka på när jag letar utrustning ? Jag är alltså ute efter topptursutrustning som är bra för Platten, om det nu finns. Jag åker aldrig brantare än 25 grader, och det blir absolut mest pulkadragning i dalgångarna. Vad ska skidorna väga ? Vilket pjäx och bindningssystem ska man ha? Gärna för en inte allt för dyr peng. Tacksam för all hjälp jag kan få 😉