Titan Isskruv

Har för mig att detta avhandlats tidigare, men jag sökte och hittade ingenting...

Letar efter isskruvar av titan. Camp har en som är lixom blåmetallic, men jag har sett många andra. Någon som vet var man hittar dessa på nätet?

Erfarenheter av titanskruvar? Äldre ryska är ju vida omtalade för att inte palla blåis, men funkar väl ok i packad snö/vanliga förhållanden?

Vad tycker ni andra, ska man gå för titan? Till 99.9% hänger ju skiten bara i selen och är i vägen, men de kan ju vara väldigt bra att ha ibland. Och i de fallen kan man ju behöva lämna skruven också, så pris blir ju intressant...

Mvh
/föhl
 
Cham 3S såklart!

Kolla på http://www.cham3s.com
De har Campskruven i titan som du nämnde.
Personligen valde jag i stället Charlet Moser Laser (i cromolystål) eftersom den faktiskt är (var i alla fall) billigare, och nästan lika bra som BD-skruvarna.
(Fast det är klart, de väger ju mer...)

I Sverige finns http://www.northstar.se som har lite blandade skruvar. På http://www.sportsnet.se fanns i alla fall tidigare BD-skruvar för 390 kr.

Skruva lugnt...
/Magnus
 
Hej!
Jag är ursprungligen från Ryssland och har använd titan isscruvor från Leningrad i flera år. Har aldrig haft ngn problem varken med dem från Leningrad eller med Ekaterinburg ("Manaraga") isscruvor, som blev populära på senare åren. Jag kommer att få besök hemifrån vid Jul och tänkte beställa några stycken. Vill du, så kan jag ordna isscruvor åt dig oxå - maila då. Såvitt jag är informerad kostar de ca. 150-200 kronor styck beroende på storlek och tillverkaren. Sedan finns det oxå Rysk-Amerikanska "Ushba" greier, som är betydligt dyrare, men påstås vara åv absolut högsta kvalite... De kan man kolla på nätet, i Ryssland har jag aldrig sett "Ushba" utrustning och misstänker att det är helt enkelt vanliga ryska prylar för ett amerikanskt pris. Lycka till!
Alexey
 
Som vanligt är globetrotter billigast

Titanskruven från Camp finns även på globetrotter.de. De brukar vara betydligt mycket billigare än cham3s, men utbudet är lite sämre. Jag tycker skruven är bra. Den är grov och går in i isen lätt, har många vassa tänder med bra bett samt att den är lätt.
 
Titanskruvar

Camps blåa isskruv funkar sisådär vi glaciärförhållanden, den suger vid kall is!

Köp istället Vaude´s lätta titanskruv som är både billigare och lättare att skruva in.
(om du nu har tänkt att lämna skruven)

Prova BD Express!!
Du kommer att kasta alla andra skruvar.

Hare gott!
Peder
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
StefanM- Längd på isskruv för ankare vid alpinism? Alpin / Bigwall 6

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.