• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här
  • Tyvärr hade vi ett databashaveri i söndags eftermiddag, som ledde till att vi tvingades läsa tillbaka säkerhetskopia - därför kan en del inlägg och annat som lades in söndag morgon/förmiddag saknas.

Tips om digital fotografering med undervattenshus

Hej,

Är sugen på förena mitt dyk- och fotointresse. Går med tankar på att köpa ny digitalkamera och komplettera med ett undervattenshus för att kunna fota både ovan och under vatten. Har dock aldrig testat på undervatten-fotografering och skulle vilja höra lite vad ni anser om kombinationen digitalt/undervattenshus kontra en dykkamera..

Tacksam för tips och synpunkter!

Jennie
 
Det viktigaste är nog inte kameran utan ljuset. Ska du fota nära ytan där det är ljus så funkar (i princip) allt. Ska du djupt där det är mörkt så är blixt inte bra utan du måste ha "strålkastare". Kolla upp hur du ska använda den. Utomlands i ljusa dykvatten eller hemma i grumligt vatten.
 
Gå och kika på sista nummret av tidningen Allt om Digitalfoto nr 7. Där finns en trevlig artikel om UV-foto med bl a Nikon D70 och Canon A80, några UV-hus samt framför allt bilder som får fantasin att spritta.

Mvh

Larry
 
Hej Jennie,

Digitalkamera med undervattenshus är en bra kombination tycker jag. Dom flesta kameror från Canon och Olympus har undervattenshus till sig. Kolla på http://www.digideep .com om vilka uv-hus du kan använda till din kamera. Kameratillverkarnas egna uv-hus är ofta billiga (1-2500:) och funkar bra. Sen finns det andra tillverkare som Ikelite, Tetra, LightMotion som gör lite dyrare men bättre hus. På min hemsida har jag bilder tagna med en Canon Ixus400 i ett Canon WP-DC800 uv-hus. Bilderna från Marsa Alam är tagna med en Olympus C-5060WC i ett Olympus PT-020 uv-hus. Jag har inte använt någon blixt utan bara justerat vitbalansen på det djup som jag tagit bilden på.

Mvh
Peter
http://www.pedda.com
 

Liknande trådar