Tarptent Double Rainbow - tillägg och mod

Sov första natten i mitt nya Tarptent Double Rainbow bland vitsipporna i Torups bokskog inatt.

Väldigt enkelt och smidigt att slå upp. Precis lagom stort för två. skön sitthöjd, enkelt att komma in och ut från båda hållen. fint att absiden kan bli ett tak för finväder. framförallt lätt! 1212gr! lite kondens men inget som stör. Är helnöjd!

sömtätade dagarna innan och det höll hur bra som helst under nattens regn. förlängde även de otroligt korta tältlinorna samt gjorde det enklare att greppa dom.

Nu till frågan:

Ni som har ett lika dant tält. vad har ni gjort för modifikationer?

Jag vill sätta på 4 - 6 extra tältlinor. Var har ni satt dom? vilken lina och lås ska jag använda? tycker ju att hilleberglåsen är goa. andra tips?
 
Jag målade några streck i golvet med sömtätningsmedlet. Det förhindrar att liggunderlaget glider.

Förstår inte vad du menar med extra linor. Menar du stormlinor? Det finns ju öglor på tältet avsedda för stormlinor (om du inte har en gammal modell?).
 
Jag målade också lite streck på golvet med sömtätningsmedlet och det visade sig vara en bra idé. Vad extra linor beträffar har jag dem inte monterade hela tiden, då de lättare trasslar till sig när man tar tältet ur påsen.
 
Kul! Jag är lite sugen på samma tält. Mitt gamla Scarp 1 lade jag också silikonränder på golvet, som föregående nämnde. Ska du skaffa extralinor och linspännare så rekomederar jag clamcleats självlysande spännare och Expeds tältlina i dyneema med invävda reflextrådar. Lätt, stumt och lysande!

/M
 
Fäst små resårsnöresnoddar med snörlås i stormlinefästena. Vik ihop stormlinorna till knytnävsstorlek och fäst de små buntarna i snörlåset. Då kan du ha dem fästa hela tiden, inget trasslar sig och det är lätt att dra ut stormlinorna när det behövs. Jag har åtta dubbla stormlinor på kåtan och det fungerar utmärkt med snoddarna.

Raskesven
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.