Stora äventyrare

Hej

jag undrar vem är den största äventyraren
i sverige igentligen :). Och när får vi några nya
stora igentligen hehe..typ som göran kropp..

Sebbe
 
min lilla namne större än den store

Shackletonola eller nordenskjöldhanna? Två svenska äventyrare var i antarktis och genomförde expeditioner i andras fotspår. ola och hanna. vem var störst? jag röstar för den lilla.
Den lillas expeditionssida
http://www.universeum.se/jason/extern/antarktis/index2.htm
Den stores expdeitionssida
http://www.skinnarmo.com/
Den lillas film
http://www.filmcentrum.se/Filmkatalogen/showfilm.asp?FilmID=2707
Den stores film
http://www.skinnarmo.com/template.asp?id=505
//Hanna\\
 
Sebbe -
du ställde samma fråga, fast lite annorlunda nyligen.
VARFÖR ska man kora en som störst? För att man ska ha någon att beundra?
De gör ju alla sin grej, för sin egen skull.

När du säger "när får vi en ny stor äventyrare igen" så undrar jag:
Blir man större för att man är mer känd?

I långcykelsträngen så fick du Janne Corax som svar, och Fredrik Sträng. Det finns fler som gör imponerande saker, tänjer gränserna för vad man kan klara av. Nadine Saulnier, tex, som korsade Chang Tang tillsammans med Corax.
 
(Kropp och Skinnarmo med flera i all ära.)

Alla ledare som vecka efter vecka...helg efter helg...som mer eller mindre året runt fostrar våra små i Frilfuftsfrämjandet, Scouterna med flera organisationer.
Som förhoppningsvis väcker ett intresse för olika aktiviteter i skog och mark. Som entusiasmerar och bjuder på kunskap och erfarenheter för att påverka barn och ungdom att ägna sig år friluftsliv. Utan att hamna på tidningarnas förstasidor. Utan att glorifieras i olika media. Okej, dom cyklar inte till Mount Everest..dom klättrar inte solo på Big Walls...eller utför andra spektakulära aktiviteter understödda av sponsorer. Dom åker inte heller runt och föreläser om sitt arbete för dyra arvoden. Dom bara finns där och gör ett jäkla gott jobb....för nästa generations äventyrare.

//P
 
Jag

Du kan beundra mig som äventyrare om du vill.. Jag cykla Köping- Fagersta tur och retur på en dag ca 13,2 mil på 6h med en snitthastighet på 18Km/H Det var stort för mig när jag hade genomfört det och min kropp var söndertagen minst en vecka efteråt men det var de verkligen värt. Ja, vad gör man inte för Kärleken. Varför vänta på att andra ska bli stora äventyrare? Ut och bli en själv i stället!
[Ändrat av crilleus 2004-09-20 kl 21:37]
 
Ni kan vara hur politiskt korrekta ni vill med haschrökande söndagsskolelärare eller tinnersniffande scoutledare.. JAG vill veta vem som är/var den störste, hävdar fortfarande att Ola "spärrballongen" Skinnarmo är den störste, runt 115 pannor skulle jag gissa..
 
Som sagt, det finns många stora. Av nu levande svenskar håller jag nog Ola som favorit. Dels pga av hans bedrifter naturligtvis, men oxå mkt pga hans sköna inställning. Några här har nämt hans omfång, så oxå han. Han har sagt nått i stil med " En riktig äventyrare är lite lagom tjock"
Snacka om skön lirare i vårt utseendefixerade samhälle. :)

/Tommy
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.