Solcellsladdare

Vet att ämnet varit upp tidigare men hittade inga uppgifter om Clas Ohlsons "nya" laddare. Är det någon som har erfarenhet av denna?

http://www.utsidan.se/classifieds/view.htm?ID=58472

Vet att de haft någon tidigare modell som drogs tillbaka för att den var kass. Fins det andra billigare laddare som fungerar till ändamålet eller skall lönar det sig att gå upp en prisklass eller två?
Har främst tänkt ladda IPhone och IPad vid paddling så vikten är inte tokviktig.
 
Den kan ju vara förbättrad...

Jag har en som är nästan lika av samma fabrikat. (Äldre? 1100 mAh batteri.) Den blev aldrig riktigt fulladdad under en vandringsdag och vi hade vissa problem att hålla en liten men strömhungrig digitalkamera "levande" under turen. Jag hade laddaren i ett gammalt kartfodral utanpå ryggsäcken. Lite lätt gulnat men det borde ha släppt genom tillräckligt med ljus.
 
Jag har en sån där och solpanelen på den är inte särskilt effektiv tyvärr, men med tanke på storleken så får man nog räkna med det. Fördelen är ju att den har inbyggt batteri så man kan ladda batteriet under flera dagar och sen ladda telefon etc från det.

Men det har ju länge varit en generellt sanning att man i de flesta fall klarar sig bättre på att ha med extra batterier eller ett laddat batteri att ladda från. Den solcell som klarar av att ladda en telefon en molnig dag vägde i alla fall sist jag räknade på det lika mycket som 3-4 uppsättningar batterier.

Kan ju tillägga att jag köpte den när det var extrapris på den.

En sån här
http://www.clasohlson.com/se/Nödladdare-USB-Exibel/Pr384518000
och ett gäng batterier kan alltså vara en vettigare lösning.
 
Jag köpte CO laddaren för nått år sedan, När jag laddade upp den med usb fick jag batteripacket att ladda min telefon men när jag la den på fösterbrädan (inomhus, men i solen) fick jag den inte att ladda telefonen trots den legat en vecka, den kunde visa laddning men jag upplevde det som att den sög ut mer än vad den gav. sen glömdes den bort i fönstret någon månad, men jag fick ingen funktion ur den så den åkte ner i nån skräplåda.

Provade även ladda den utomhus hängande på ryggan 5-6h utan märkbart resultat.

Jag kan fått ett måndagsexemplar och försökte aldrig reklamera/byta, men min erfarenhet av den är att den inte var värd pengarna.
 
Apropå extrabatterier så kollade jag runt lite för nån vecka sen och sen blev det ett sånt här för sambon:
http://www.netonnet.se/art/telefon/...ortabelstrombank/andersson-prb20/174592.4516/

Hon har varit på tur nu, och det funkade ju utmärkt. Hon kunde ladda på nätterna, så det var ju absolut inga problem, även om hon körde Runkeeper (GPS) i telefonen kontinuerligt under dagarna. Jag tror att hon gjorde av med en fjärdedel av kapaciteten som värst under en dag.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.