Sökes: skalhandskar och stora pjäxväskor

Jag saknar två saker i min utrustning:

1. Ett par bra skalhandskar i Gore-tex, helst ett helt system med tre lager (gärna silke eller ull innerst). På två vintrar har jag blivit tvungen att kassera 3 par handskar i 1500:- klassen för att det gått hål på ytterlagret (bga att man skurit sig på stålkanter, krockat med träd etc). Med skalhandskar skulle jag bara kunnat köpa ett nytt skal och behållit innerlagren. Allra bäst vore ju om man inte behövde köpa delarna parvis utan om något på vänster hand går sönder köper man bara en ny vänsterinnerhandske/-värmelager/-skal och vice versa.

2. En pjäxväska/pjäxbag som tar mer än ett par pjäxor. Just nu har jag en läcker NK Ski-modell ca anno 1984 som tar två par pjäxor som jag _gärna_ skulle pensionera. Kan inte fatta att det ska vara så svårt att hitta en ersättare. Det är ju inget problem att hitta stora skidfodral (jag har fodral som tar 5, 3 resp 1 par skidor).

Någon som vet om/var det går att hitta prylar som de jag beskrivit ovan?
 
Några olika alternativ till fråga 1:
http://www.klattermusen.se/km_produkter/greppet.asp

http://www.addnature.com/product.as...LOVE&mscssid=831GH1QQ7GVC8NB9MFWUNDRSRDV4F1R9

http://www.northstar.se/prod_show.php?art_no=000summitpro

Fråga 2: Det blir nog svårt att hitta en specifik pjäxbag i den storlek du söker - nog lättare att ta exempelvis en TNF Basecamp-dufflebag i stl L bör ju rymma att antal par pjäxor + lite till... Ev kan man kanske klämma in två par pjäxor i denna http://www.dakine.com/base.cfm ?

Lycka till med jakten!

/Calle
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.