• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här
  • Tyvärr hade vi ett databashaveri i söndags eftermiddag, som ledde till att vi tvingades läsa tillbaka säkerhetskopia - därför kan en del inlägg och annat som lades in söndag morgon/förmiddag saknas.

Snöläget i skogarna kring Örebro

Hej sitter och funderar på att ge mig ut på Bergslagsleden v.8 (Laxå - Kopparberg) studerar Snödjupskartan hos SMHI och djupet ser ut att variera från 3 cm upp till 19 cm. 10 cm ser jag inget större problem att vandra i men uppåt 20 cm är tungt.
Varierar stort mellan mätstationerna och skillnad mellan öppna områden och tätare skog.

Finns det någon lokal Corre väst/nordväst om Örebro som vet hur det ser ut i skogarna?
 
Det är inte mycket snö i skogen har jag konstaterat när jag åkt skidor. Tänk på att absolut inte gå längs Bergslagsleden där det finns skidspår. Förbjudet enligt lokala ordningsföreskrifter / ordningslagen med möjlighet för polisen att utfärda böter.
 
Tack, jag visste inte att de drog skidspår längs leden, men att att inte gå där det finns skidspår är en självklarhet.
Hade det funnits mer snö hade det kanske vart en idé att ta med sig skidorna.

Hittade lite info om det, så får planera in lite alternativa sträckningar där
 

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!