Snabbaste motionskajaken med packlucka?

Vilka är de snabbaste motionskajakerna som har åtminstone 1st packlucka så man kan ta med sig en underställströja, vindjacka och i undantagsfall ett spritkök?

Har paddlat en del forskajak tidigare och behärskar grunderna samt eskimårollen. Den "båt" jag söker får gärna vara lite rank bara den tillåter att man spänner på ett riktigt kapell och går att rolla upp igen. Kommer huvudsaklingen att använda den för dagsturer på större inlandsjöar och ibland längst efter kusten och skulle vilja ha en båt som fungerar för båda.

Det absolut viktigaste är dock att den är lättdriven dvs snabb! Har försökt ”Googla” i ämnet och har kikat på lite olika båtar som fyller dessa kriterier, har hittat bl.a:
-Lettmann: Streamliner touring
-Kajakcentrum: Coastrunner
-Nelo FW 2000
Finns det andra som skulle passa mina kriterier bättre, vilka? Är 189cm lång och väger 76kg...

Tack så mycket!
//Magnus :: http://w1.910.telia.com/~u91024027/
 
Tack så mkt för ditt svar Mikael!
Tydligen verkar urvalet av båtar med mina önskemål vara allt tämligen sparsamt...
Som jag förstått det ändrades reglerna för tävlingsbåtar för bara ngt år sedan(?) Om man bestämde sig för att gå på en bättre beg. tävlingskanot istället, vilken skulle man då snegla åt; Tracer? Hur mycket, mellan tummen och pekfingret, ligger en sådan på idag?

/Magnus
 
Kolla på arnstrom.org så får du en hygglig översikt av vad det finns att välja på.

Kajaker av den typ du söker har mycket riktigt blivit populära eller egentligen både eftersökta och tillgängligare på senare år verkar det som.

En Tracer kan kosta väldigt olika beroende på skick och ålder och utförande (och saknar väl packlucka?).

Kolla efter den här typen av kajaker på kanot.com, de har privata radannonser med tävlings- och motionskajaker. (En hyfsad Tracer kanske borde kosta 6 000?)

Som alternativ till packlucka kan du förstås också ha en liten packpåse med rullförslutning med dig. Finns från Ortlieb eller SealLine eller till en bråkdel av priset på Biltema...
 
Andra potentiellt snabba kajaker

Jag är själv intresserad av något liknande och samband med att jag själv sökt på nätet så har jag hittat några andra alternativ som också kan vara av intresse.

Nyköpings Kanotvarv nya kajak Castor
http://www.nykopingskanotvarv.se/

Hódy Sports i Budapest har också tagit fram en kandidat http://www.hodysport.hu/data/tura.html
Dock osäker om någon tar hem detta märke i Sverige.
Någon som vet något om detta märke?

Inuk från http://www.kirton-kayaks.co.uk/index.html kan ocks vara ett alternativ. Den finns i lite olika utföranden vad det gäller luckor och material. Inuk har funnits sedan 1993 så här bör det gå att hitta begagnat också.

Det som verkar mest intressant att testa just nu är Lettmann Streamliner Touring i LCS utförande.

/Peter
 
Jag vet hur du kan få hem en Pörnyeszi till bra pris. Jag har själv en Condor. Hör av dig om du är intresserad.
 
Snabbast!

den som är populärast och snabbast på turbåtsmarknaden i danmark är Elio Cobra och den kan fås med packlucka

säljs av kajak-fritid.dk
 
Carbon Kayaks av Fibreworks

Är fina som tusan. Jag har paddlat min i ett par år och är supernöjd. Två vattentäta skott och en sittbrunn som du sitter kvar i om du skulle gå runt. Finns lite bilder på mitt fotoalbum.

Martin
 
SEDA Glider

Hej,

Kolla in SEDA Glider. Har tyvärr inte paddlat den själv men såg den på Stockholm Kanotmarathon 2003, där den fick flera topplaceringar. Har förstås en del att göra med vem som sitter i men de såg bra ut i vattnet.

Vad jag vet köper man närmast från Norge.

http://www.noyopacific.com/Glider.html

Mvh,
Daniel
 
Re: SEDA Glider

droos; sa:
Hej,

Kolla in SEDA Glider. Har tyvärr inte paddlat den själv men såg den på Stockholm Kanotmarathon 2003, där den fick flera topplaceringar. Har förstås en del att göra med vem som sitter i men de såg bra ut i vattnet.

Vad jag vet köper man närmast från Norge.

http://www.noyopacific.com/Glider.html

Mvh,
Daniel

sedan är ingen motionskajak den är snabb för att vara havskajak men med en cobra tappar en elitkanotist drygt 20 sek per km mot en tävlingslåda i en seda är du chanslös tappar minst en minut.
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...