Smärta i ljumsken vid fotisättning

Hej!

Har råkat ut för en mkt mystisk skada, o eftersom min kiropraktor eller PT inte har ngn aning av vad det kan vara hoppas jag ngn har ngt förslag!

När jag springer och sätter ned vänsterfoten känner jag en strålande smärta i ljumsken och lite under knät. Försökt springa, men haltar mest o tvingas sluta pga smärta. De få gånger jag lyckats "komma igång" lite och fått en jämn löptakt blir jag galet stel dagen efter det gör ont tom att gå.

Har haft skadan i snart 2 månader nu och inte kunnat löpträna alls under den tiden. Styrketräning (typ pump), spinning och powerwalks är inga problem (så länge jag inte testsprungit dagarna innan). Men allt med hopp och stötar går bort....

Problemen började egentligen efter en träningsrunda på cykeln då jag desperat försökte rycka ut vänster fot ur min SPD pedal utan att lyckas (välte mkt stilfullt åt vänster till rad förvånade åskådare). Hade innan det börjat cykelträna mer än vanligt inför Vättern, men förstår inte hur det skulle kunna orsaka detta. Tränar rätt mkt i vanliga fall, har gjort länge, och avslutade m cyklingen min första klassiker, så svårt att tro det är överbelastning. Skorna är bara 5 månader + har specialgjutna sulor.

Kiropraktorn konstaterade att mina ben var olika långa (höger kortare än vänster). Efter triggerpunktsbehandling av högerbenet har vi nu lyckats få dom lika långa. Triggerpunktar mig själv 2ggr/dag och benen håller sig nu på samma längd. Känns som om det har hjälpt, men är fortfarande inte bra!!!

Och nu närmar sig Lidingö med stormsteg... Blir så frusterad av att inte kunna springa!!!

Hoppas ngn har ngt bra förslag på behandling!!

Tackar i massor
// Marie
 
Dina besvär kan bero på många olika saker, men du blir inte hjälpt av gissningar. Du behöver undersökas av läkare. Ring vårdcentralen och beställ tid och säg att du vill ha en remiss till en idrottsläkare.
 
... eller kontakta en sjukgymnast med idrottsskadekompentens direkt, det är ju till dem som läkaren hänvisar till ändå till sist! Det sparar både pengar och tid....

/ John
 
Ja, leta upp en bra sjukgymnast, gärna OMT-specialist om du kan hitta. Smärtan låter lik den jag erfar från höftledsinflammation. Men det är inte nåt du vill diagnostisera över internet.
 
Hej Marie.
Hoppas det blivit bättre i ljumsken för dig. Det du beskriver är adduktorerna. Går från bäckenet till insida lår och en del går förbi knät på insidan, mm gracilis Mest troligt en sträckning när du försökte komma loss från cykeln. Försiktig töjning och massage. anpassad aktivering utan större belastning för att stimulera blodflöde och läkning. Sök dig till en sjukgymnast med idrottskompetens.

mvh
Roland
sjukgymnast
 
"Olika långa ben"

"Olika långa ben" låter som en konstruerad förklaring. Många behandlare finns det "på stan" med allehanda märkliga förklaringar. Gå till nån med riktig och erkänd utbildning och erfarenhet i stället, t ex en idrottsläkare. De har störst och bredast utbildning och kan se krämporna ur ett helhetsperspektiv, inte bara kroppdelen eller muskeln som har problem. Legitimerad personal har dessutom skyldighet att verka vetenskapligt, d v s att det finns vetenskapliga belägg för den diagnos de sätter och den terapi de rekommenderar. Det är tveksamt om de metoder som nämns här hör till den kategorin. Ultraljud t ex har generellt en mycket tveksam effekt, men används flitigt på allehanda åkommor av både sjukgymnaster, kiropraktorer och naprapater när de inte vet hur de egentligen ska behandla eller när de inte kan ställa en korrekt diagnos. Mycket läker själv under tiden som man utsätts för någon av dessa märkliga behandlingsmetoder. Var kritiska ni som söker vård och ställ krav!
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
snuffle Problem med vaden vid löpning Löpning 8
sofiah Broddar vid orientering? Löpning 9
bigfoot Tårna domnar vid vandring Löpning 10
Nolpan Löpning vid lätt snuva? Löpning 6

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.