Slut med torkat renkött

Om EU får som de vill skall det bli förbjudet att sälja kött som torkas utomhus vilket i princip är allt renkött som säljs idag.
 
Då får man åka till Narvik och handla.

Fast undrar om de har saltat och rökt och torkat kött? Det har jag i princip bara hittat hos Thornéus i Kiruna...
 
Om norsk fisktorkningsindustri har anpassat sig och torkar inomhus och då borde väl även renslakten kunna göra det. Blir dessutom klimatet varmare och fuktigare så måste man nog göra det. Traditionell parmaskinka lufttorkades säkert utomhus från början, men visst går det att anpassa sig, och i detta fall lär det knappast kräva större investeringar heller. Så något slut på torkat renkött behöver det väl inte bli. Norge lyder i och med EFTA avtal under i princip samma livsmedelslagar som EU-länder.
[Ändrat av KLAGER 2004-06-23 kl 14:15]
 
Om det blir varmare så kan det kanske vara befogat men knappast så varmt i mars och april att det har någon betydelse. Tycker dock att det är konstigt att konserveringsmetoder som fungerar utmärkt under långa tider skall förbjudas av pappersvändare som troligen inte har en aning om vad de beslutar om.
 
zebulah; sa:
Om EU får som de vill skall det bli förbjudet att sälja kött som torkas utomhus vilket i princip är allt renkött som säljs idag.
Men jag köper inte mitt torkade kött. Det får jag genom byteshandel och ingen kan hindra någon från att torka kött för husbehov. // RJ
 
walk_alone; sa:
zebulah; sa:
Om EU får som de vill skall det bli förbjudet att sälja kött som torkas utomhus vilket i princip är allt renkött som säljs idag.
Men jag köper inte mitt torkade kött. Det får jag genom byteshandel och ingen kan hindra någon från att torka kött för husbehov. // RJ
Torkar också själv så det berör inte mig men tycker ändå att det är ett litet klavertramp *L*
 
För ca 10 år sedan? var det strid om den s.k. "dörödsbonden" i skåne som ville sälja "traditionell" opastöriserad mjölk i livsmedlsbutiker. Tillsist märktes den som "kattmat" och fick då säljas (sedan slutade man sälja av helt andra orsaker). Idag skulle nog ingen få för sig att sälja opastöriserad mjölk, det räcker att några få skall ha fått en E. coli EHEC infektion (och kanske ett par barn eller någon äldre ha dött) för att strängare livsmedelslagar skall införas och verkligen tillämpas. Hur folk tillverkar och bereder sin egen mat är ju var och ens privatsak , skall något säljas så finns det regler (vi får tex plocka och äta stenmurklor men inte sälja dem). Vad det sedan är för livsmedel, eller vart i landet det tillverkas, har ingen betydelse.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
annerborn "Utekokboken" & "Bortom frystorkat" slut hos förlagen. Friluftsmat 4
vincentt Torkad frukt, bär, etc... som inte ser ut som "torkat". Friluftsmat 4
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
såg Var är det som är dyrast frystorkat eller det man torkar själv? Friluftsmat 28
skutviken Torka kassler Friluftsmat 9
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
lokatten Torka kött, fråga Friluftsmat 25
pysen78 Tips: Torkade sojaprodukter Friluftsmat 3
tlundberg Stycktorkade ingredienser vs torkade färdiga måltider Friluftsmat 12
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
KLAGER FDA varna för torkat kött till husdjur Friluftsmat 3
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
magnusk750-2 Torka sylt? Friluftsmat 25
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
josia Torka kokt kött Friluftsmat 7
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
Henkes torka vildsvinsfärs? Friluftsmat 16
josia Torka djupfrysta grönsaker Friluftsmat 8
Lasse Be Torkat Friluftsmat 3
fjallenv34 Torka kött Friluftsmat 10
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
RBG Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 17
sofiah torkad Quorn? Friluftsmat 8
grodanbolle Torka skinka? Friluftsmat 11
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
hallonraden torka avocado Friluftsmat 4
Lennyosd Torkad köttfärs Friluftsmat 30
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
Mjateznik Torka hemma "how-to" Friluftsmat 10
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
pajaro Torkad mat? Friluftsmat 29
Beat it Torka räkor? Friluftsmat 16
Mattias1981 Torkat kött småprickigt?? Friluftsmat 18
Tobias.Åsman Torka kött Friluftsmat 3
hannulan Näringsinnehåll i torkad mat Friluftsmat 2
macher Torka blodpudding Friluftsmat 9
grodanbolle Torkat rökt renkött/hjärta? Friluftsmat 8
Rayban Torka lever till hundsnacks Friluftsmat 4

Liknande trådar