Sliter man upp styrstolpen om man lossar/spänner styre ofta?

Funderar på N+1:a cyklar (plussa med en MTB) och det är ont om golvyta i förrådet men finns plats att hänga en cykel på väggen och tänkte att den hänger ju bättre om man vrider styret 90 grader när det hängs upp. Men funderar vidare om man kommer att slita upp infästningen i styrsolpen om man håller på och lossar och spänner fast styret inför/efter varje tur?
Är sådana infästningar gjorde för att lossas och spännas enstaka gånger för att hitta rätt sittställning eller tål de att justeras på hela tiden?

/Patrik
 
Om styrröret till gaffeln är i metall ska det inte vara ett problem oavsett typ av infästning. Om det är kolfiber vet jag inte hur känsligt det är. Vore bra om du använde dig av en enklare momentnyckel för att inte förstöra grejerna. Något i stil med detta duger
 
48 sidor tips på förvaring av cykel på trång yta. Cykel i lägenhet - Happyride
Men svaret på ursprungsfrågan är nej, men beroende på modell så är det ju mer eller mindre smidigt att lossa styret/styrstam varje gång.
Utmärkta tips på smart förvaring.

Vi har fånigt många cyklar sett till antalet personer i hemmet, och hänger upp många av dem i framhjulet, över en stång eller så enkelt som en planka, med korta spännband. Om man vill lyxa, tillägg med en S-krok från byggvaruhus/järnhandel i spännbandet. Sätt stång/planka så högt upp att det med olika längd på spännbanden går att få olika höjd över golvet på bakhjulet, liksom "saxa" upphängningen så inte styrbredden avgör hur stort måtti sidled varje cykel tar.
 
Utmärkta tips på smart förvaring.

Sätt stång/planka så högt upp att det med olika längd på spännbanden går att få olika höjd över golvet på bakhjulet, liksom "saxa" upphängningen så inte styrbredden avgör hur stort måtti sidled varje cykel tar.
Det går också att packa cyklarna tätare om man hänger varannan upp och varannan ned. Enklare med lätta cykla (och vältränad cyklist?) förstås
Syns någotsånär på denna snabbt googlade bild
 

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook