• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Slipning vid limmade ribbor

Halloj ! Jag håller på med mitt första kajakbygge och har tämligen begränsad erfarenhet med träbearbetning innan så har fastnat lite . Det är en Black Pearl modell från Björn Thomasson och jag har valt metoden att limma ihop ribborna för skrovet allteftersom dvs inga häftklamrar eller spik . Nu är bordläggning gjord och jag undrar om jag bör grunda ett lager epoxy innan jag börjar slipa utsidan jämn eller köra slipning direkt på trät ? Kan tillägga att vissa glipor finns så måste vid något steg fylla igen med epoxy mixad med slipdamm eller dylikt, men osäker på om jag borde fixa detta innan slipningen . Kanske finns nån därute som byggt och har tips? :)
 
Slipa först. När du har en bra, jämn yta, då grundar man med epoxy, fyller ev. glipor och sen slipa igen för att få det slät.
 

Liknande trådar

Logga in