Skidåkning i Kanada nästa vinter!

Hej!
Jag och en polare har planer på att åka till Kanada nästa säsong i ca. tre månader för att få åka "lite" riktig puderskidåkning.
Det vi funderar på är om ni har några tips på vad vi kan tänka på, har ju planer på att åka Jan-Mars och köpa oss en billig bil när vi kommer dit, sen har vi inga planer.
Så nu är frågan vart ska vi åka? Visst man måste ju besöka Whistler mm. men finns det några coola ställen som är lite mindre kända som man inte får missa?
 
Känner mycket väl till Freeride.se men vill ha några personliga tips av folk som har egen erfarenhet där ifrån. Måste inte endast vara skidanläggningar utan bra områden att gå toppturer och liknande på.
 
Hej

Kanada är STOOORT, tänk på det. Grymma avstånd och det kan ta sin lilla tid att köra på även motorvägar som stängs av vid lavinfara. Just hemkommen från en tur som plötsligt resulterat i 300mil runtom Banff och Jasper national park, men det är otrolig natur!

Mitt tips är helt klart att åka till Revelstoke. Dels så slipper du en massa förbud som föreligger i många nationalparker, men du hamnar även i en "riktig" stad (om än liten). Där finns den service du kan behöva under en säsong. Om ni ska in i en nationalpark kolla upp vad som gäller för just den.
Runt Revelstoke finns det precis hur mkt som helst att knata på, verkligen hur mkt som helst. Du behöver inte ens nyttja liftarna, ta bilen upp en bit och låt hudarna göra jobbet.
Revel kan ni inte bli besvikna på, hoppas bara ni får mer snö än det kommit i år... Oväntat vänligt folk vart du än kommer också.
Whistler är en konstgjord turistby, en del gillar det en del inte.

Lycka till med trippen!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.