• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Skaljacka FJ Keb Eco Shell eller KM allgrön 2.0

Har efter att beställt hem halva outnorths sortiment landat i att valet står mellan FJ Keb Eco shell och KM allgrön 2.0.

Kommer främst använda jackan lättare 1dags vandring/skogsutflykter men även vid framtida fjällvandringar.

Det som får mig att luta åt fjällräven är högre vattenpelare 30000 mot KM 20000mm samt andningsförmåga 25000 mot 20000 är dock lite osäker på hur stor skillnad det är i verklig användning, det som främst rtalar för Klättermusen är att den känns lite slittåligare i tyget.

Finns det någon som har erfarenhet av dessa jackor och kan ge lite fler för och nackdelar.
 
Jag har egentligen ingen erfarenhet av någon av jackorna, dock har jag en FR Bergtagen Eco Shell som är snarlik Keb. Jag tycker det är en mycket bra jacka ute i naturen. Den funkar inte så bra i stan då den saknar innerficka och även lågt sittande fickor. Det senare är bra när man har ett avbärarbälte runt höften. Har inte haft några problem med läckage och inte heller med ventilationen eftersom den har väl tilltagna ärmhålsöppningar med dragkedja. Det enda jag saknar är liftkortsficka på ärmen, den finns däremot på Keb-jackan.
 
Har en Allgrön – modell steget tidigare. Mycket nöjd med den. Dock finns det ganska mycket skrivet av andra som menar att den läcker, något som fick mig att tveka.
 
Hej,
Vilken jacka valde du? Allgrön (ej 2.0) är rabatterad på Addnature just nu och jag försöker välja en av jackorna.
 
Jag har inte jackan men fj eco shell Skalbyxorna och är grymt nöjd var inga problem att vada med de vattentäta dragkedjorna längs sidorna och benen var torra när jag kom över :)
 
Ok, och skillnaden mellan vanliga Keb och Eco-Shell är att den senare saknar G1000 och istället har något annat vattenskydd?
 
Ok, och skillnaden mellan vanliga Keb och Eco-Shell är att den senare saknar G1000 och istället har något annat vattenskydd?

Det är ganska stora skillnader då de är helt olika byxor.
Vanliga keb är en friluftsbybyxa i g1000 som är grövre

Eco shell är 3-lagers Skalbyxor (regn/vind byxor)
Som har vattentäta dragkedjor hela vägen på sidorna.
Som man har över tex keb g1000 när det regnar.
 
Har en gammal Allgrön och skulle inte rekommendera den. Jag tycker den känns alldeles för enkel för det priset. Dels har den endast två fickor och så fort du stoppar något i dem så känns det som du går och bär en påse på magen. Sen känns jackan som en säck att ha på sig i övrigt.

Jag har ett par fjällräven Keb-byxor som jag däremot kan rekommendera, men du bör nog ha ett par regnbyxor till för regnar det så blir du blöt via alla stretch-delar i Keb-byxan.
 
Vilken jacka blev det? Jag har haft en gammal allgrön och har nu en Eco Shell. Tycker båda jackorna har sina fördelar respektive nackdelar. Eco Shell har bättre passform, sämre huva, bättre OCH sämre fickor. Allgrön kändes smidigare, bättre och sämre fickor och bättre huva.

Jag tycker egentligen att det handlar om vilken jacka som känns bäst och fungerar på just dig. Krage, huva, fickor och passform är olika. Även KMs användning av vindslå för dragkedjor är annorlunda.

Mina synpunkter på båda jackornas fickor är att de är konstruerade på helt olika sätt. Fickorna på Allgrön är djupa (och bylsiga) och går att nå med handen på samma sida som fickan, medan Eco shells fickor är grundare och nås med handen från motsatt sida och är inte lika bylsiga som Allgröns. De fungerar alltså på lite olika sätt, så det är bäst att känna efter vad som fungerar.