• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Ska vi ha någon premiärtävling i år?

Förslag på några enkla regel:

Den forumdeltagare som först åker >=15 meter på ett vatten som finns med i SMHI:s sjöregister vinner.

Tre klasser:
Norrland
Svealand
Götaland

Åkningen dokumenteras med bilder och text här på forumet. Så inget tvivel om äktheten föreligger.

Pris: Ära och berömmelse på utsidans skridskoforum
Hederspris till den som lyckas vinna i flera klasser.
 
Varför inte ha en siardel också?

Att bara vara först tar bort en del av det roliga från Kristers upplägg förra säsongen men annars är dina regler föredömligt lättfattliga Anders.


SMHIs sjöregister finns som pdf på sidan http://www.smhi.se/sgn0102/n0204/dbsjo01.htm klicka på SJÖREGISTER Man måste ha exakt namn och stavning för att hitta rätt vilket är lite bökigt men om man går via en topografisk karta t ex på http://www.gis.lst.se/lanskartor/ bör man få den stavning som finns i SMHIs sjöregister. Det finns en koordinatfunktion på den karttjänsten i topplisten. SMHIs koordinater ligger vid utloppet. (Det finns rätt många långsjöar t ex.)

Jag tror precis som tidigare år att tidigaste åkningen i Svealand borde vara möjlig på Santesontjärnen på Storväteshågna knappt 1200 möh. SANTESONSTJÄRNE 689393 132468 16CNV 8E E
Lite problem att isspana där dock.

Vilka sjöar i Norrland respektive Götaland har tidigast läggning?


Ett förslag i en sån här tävling skulle vara att begränsa koldioxidutsläppen genom att bara tillåta anmarsch med cykel och/ eller kollektivtrafik.

Thure
 
Att bara vara först tar bort en del av det roliga från Kristers upplägg förra säsongen men annars är dina regler föredömligt lättfattliga Anders.

Thure

Jovisst kan vi ha det.

Gissnings klasser för Norrland, Svealand och Götaland ala 2006 års upplägget? (Ifjol fanns bara en klass för Svealand, var det inte så?)
Och åkarklasser för Norrland, Svealand och Götaland?

Den som lyckas vinna både gissning och åkningen tar hem storvinsten.
 
OT om namnsättning

Bläddrade lite i SMHIs register och noterade att mer än 40% av sjöarna saknar namn på den topografiska kartan.

En märklig sak är att det finns varianter på stavning av namn på Lantmäteriets olika kartuppsättningar. Det är inte ovanligt att sjön byter namn när man zoomar in på en annan karta. Men det är namnen på topografiska kartan 1/50 000 delen som SMHI använder och den har förstås betydligt fler sjöar namnsatta än kartor med mindre skala.

Thure
 

Logga in