Sjöräddningsövning i Stockholms skärgård

http://www.sjofartsverket.se/navigering/htm/frameset.htm kan man läsa

Den 1 oktober kommer cirka 70 personer att delta i en räddningsövning vid Korsö. Sjöfartsverket tillsammans med Försvarsmakten, Kustbevakningen, Svenska sjöräddningssällskapet, Sjöpolisen, Brandförsvaret och sjukvården i Stockholm ska tillsammans träna bärgning och eftersök av saknade i ett stort område.
Övningen knyter an till den verkliga händelse som utspelade sig i vintras utanför Trosa, då 18 skridskoåkare fick undsättas efter att isen snabbt brutits upp.
Att åka långfärdsskridsko i skärgården är en underbar naturupplevelse, men man bör känna till riskerna; i en havsvik kan isen brytas sönder på mindre än en timma om vinden kantrar. Och på de fina skridskoplatserna finns det ibland dåligt med räddningsresurser.
Under övning Ragna upprättas en ledningscentral på Korsö och media som vill bevaka övningen kan välja att följa ledningen eller att åka med på någon av räddningsenheterna. Olika typer av bärgningsmetoder ska prövas och under eftersöket kommer man att använda såväl värmekameror som spårhundar för att lokalisera de saknade.
Press, radio och TV inbjuds att följa övningen och i mån av plats kan även andra, till exempel frilansfotografer få vara med.
Övningsledare är Mikael Lager, 0708-19 16 67.
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.