• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Sitsar till glasfiberkanadensare

Hej på er!

Jag har hittat en halvfärdig kanadensare i glasfiber och funderar på sitsar och tvärträ (heter det så?). Är det någon som har tips på hur de bör fästas? Skruva genom relingen, eller gjuta fast klossar för sitsarna att vila på - eller en kombination av båda varianterna?

Morgan
 

Bilagor

Enklast och väldigt praktiskt är att bygga "kanothästar" av frigolit. Klä med tyg. Dessa är lösa i kanoten och då blir det lätt att flytta sig så man får en fin vattenlinje. Förutsatt att man klarar att stå på knä, dessa sitter man ju gränsle på. Tvärträn bör nog fästas i relingen.
 
Kanoten är en Glasser Clipper. I de allra första var sitsarna fastplastade direkt i skrovsidan. Senare var de integrerade i relingen. Det var först höga och senare låga sitsar. Se bilder på annonser.
 

Liknande trådar