• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Sanera illaluktande äldre regnkläder?

Jag har en gammal regnponcho från fjällräven som inte luktar så trevligt. Den luktar helt enkelt gamla regnkläder. Finns det något sätt att rädda den? En snäll tvätt i tvättmaskin hjälpte inte.

Jag tänkte testa att blötlägga i ättiksvatten och sen tvätta med ättika som sköljmedel om ingen kommer med bättre råd.
 
Ättika och vädring brukar gå vägen på det mesta. Att låta den hänga ute (men inte för soligt så att plasten tar stryk) några dagar brukar ta bort mycket lukt.
 
Jag kan meddela att det funkade.
Ponchon fick ligga i vatten med ett par deciliter ogräsättika i ett par timmar. Sen körde jag den i tvättmaskin på snällt program i 30 eller 40 grader med Grumme tvättsåpa som tvättmedel och lite mer ättika som sköljmedel. Ingen dålig lukt är kvar, men den ser mer sliten ut på utsidan än vad jag minns den vara innan jag tvättade den. Det är dock en gammal poncho. Jag skulle inte bli förvånad om den är från 70-talet. Jag tror att jag hade uppnått mitt mål om jag sköljt den ordentligt efter första ättiksvattenbadet.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
Bulingen Vad göra åt illaluktande kängor? Kläder 30
haakaaan Illaluktande kängor! Kläder 2
aksello Impregera äldre gore-texjacka. Kan det vara smart? Kläder 5

Liknande trådar

Logga in

Tips!