ryggsäck

Ryggsäck

Beroende på var i landet du befinner dig kanske?
K-G Jonsson i Solna har bl a en 45 l. säck från Skyllermarks som såg bra och genomtänkt ut med skridskopåse, påse för lina, innerfack för termos m.m m.m. Pris i butik 850:-.
 
Lundhags

Jag åker själv inte långfärdsskridskor men jag vet att Lundhags har en säck för ändamålet.

Lundhags Ice

"Specialryggsäck för långfärdsskridsko- och turåkning. Gjuten ryggplatta med stabiliserande förböjd plastplatta förstärkt med en aluminiumskena. Lätt och smidigt höftbälte. S-kurvade axelremmar med toppstramare. Ny innovativ rullstängning gör säcken lätt att komma in i. Slät ficka upptill på fronten. Invändigt hängande säkerhetsficka med nyckel-clip. Ljusgrå innerväv för att lättare se vad som finns i säcken. Ficka för vätskesystem eller termos, samt dubbla urtag och ett clips för langen. Levereras med transportband/karbinhake för räddningslinan och löstagbart grenband. Nyutvecklad lösning för fastsättning av transportbandet på säcken med små plastspännen som släpper när man drar i remmen. Framåtlutande fickor i elastisk mesh för att lätt komma åt räddningslinan. Fäste på fronten för transport av långfärdsskridskor.


Artikelnummer 01925
Volym 38 liter
Vikt 1540g
Bärsystem Fast
Bottenväv 1000D Kodra
Huvudväv 420D Nylon Twill
"

http://www.lundhags.se

//Andreas
 
Pikmakarn..........

.............har också en säck som ser vettig ut.
Har inte provat den så jag kan inte uttala mig om dess egenskaper.

Mvh
Uffe
 
Re: Ryggsäck

Magnus E; sa:
Beroende på var i landet du befinner dig kanske?
K-G Jonsson i Solna har bl a en 45 l. säck från Skyllermarks som såg bra och genomtänkt ut med skridskopåse, påse för lina, innerfack för termos m.m m.m. Pris i butik 850:-.

Jag har använt Skyllermark ISA 45 två säsonger nu vilket jag tror är den säcken du skriver om. Jag kan bara säga att för mig så har säcken fungerat perfekt. Den sitter bra och har de funktioner jag tycker att en skridskosäck behöver. Jag kan tillägga att jag inte är någon extremskridskoåkare utan snarare åt söndagsåkarhållet. Vissa anser dock att ISA har en för hög tyngdpunkt men det är inget jag reflekterat över under åkning.

http://www.skyllermarks.com/tillbehor.htm
 
skridskosäck

Haglöfs, Skyllermarks, Lundhags, VauDe och andra etablerade märken har säckar anpassade för skridsko. Fördelen med att köpa en sådan säck är att de är förberedda för kastlinor, skridskoficka o d. Men jag tycker att du ska prova ut en säck mellan 35-50 liter som du tycker är skön i första hand; kastlinefickor, grenband och annat kan du komplettera med efteråt. Sådana utrustningsdetaljer går att köpa löst för sig, se Stadium bl a. Låg tyngdpunkt på säcken brukar framhävas, men det är inte säkert att det är det viktigaste för din åkning eller åkstil.
 
Om man inte är viktfreak

Ur BILTEMA:s katalog:
26-457_l.jpg

Art 26-457
"Stolsryggsäck 35 l
Av hög kvalitet. Tillverkad av vattentät PVC 600D med stol av kraftig men lätt rörkonstruktion. Försedd med stort fack med snörlåsning, 5 st utvändiga fickor, lock med blixtlåsförsedd ficka, vadderade axelremmar samt mjuk och värmande sittdyna. Sitthöjd 50 cm. Volym 35 liter "

Den köpte jag. Ett par paket spännremmar för att förlänga axelremmarna och till grenrem. Sedan köpte jag en trasselfri skotlina 25 m. Skar botten ur en PET-flaska, borrade hål i korken för linan, gjorde ögla. Linan viks sedan in i flaskan (går snabbt), dras genom karbinhake i axelremmen och fästes i karbinhake i midjebältet (från gammal flytväst). Flaskan sticks ner i sidfickan, glider lätt ur vid ett drag från linan.

Säcken är vid, har mycket låg tyngdpunkt, lägre än många skridskosäckar! Den sitter perfekt på ändan! Och linan kastar jag 22 m, resten gör PET-flaskan (torped på isen!)som ju också flyter.

Kostnad:
ryggsäck (vattentät med stol!) 199,00
spännband 19,50
skotlina 100,00
PET-flaska 4,00

Totalt: 322,50

Make it simple!
[Ändrat av usilfver 2004-01-29 kl 01:08]
 
Fräckt med PET-flaska å skotlina. Har du någon tyngd i flaskan?

Annars skulle jag säga att ryggsäcken nog ska rymma 40-45 liter. Då räknar jag med (helt) ombyte, lite mackor, mandelmusslor, hjortronsylt, termos, vatten och lite annat.

Många jag sett nu har vätskesystem »inbyggt» i ryggsäcken så att man kan dricka »under färd». Ofta är det helt enkelt en 1,5 liters plastflaska med en slang uppfäst på ena bärremmen. Slange går ner i ett öjtetthål på sidan och flaskan står, lite kyddad mot frost, långs ena sidan, utanför den vattentäta innersäcken.

Om du bor i Stockholm finns t.ex. ryggsäckar på Slipspecialisten. Dom har t.ex. Klättermusens tjusiga variant, men även en special från »SSSK» (jag är inte säker på om den saluförs här längre). Sedan har Pikmakarn två varianter varav åtmistone den ena är full med finesser. (Min fru har den sistnämnda och hon är helt nöjd.)

Hälsningar/Lasse B
 
Lasse Björkeson; sa:
Fräckt med PET-flaska å skotlina. Har du någon tyngd i flaskan?

Annars skulle jag säga att ryggsäcken nog ska rymma 40-45 liter.

Bryne i frigolitbit. Man ska dock inte giva nödställd/räddare blåtira i onödan.

Hade på provturen fullt ombyte + matsäck till mig + tre pojkar (tre termosar, 9 ägg, mackor ...) Dock inga reservgrillor. 35 l räcker bra. Vätska har man i plunta å benfickan.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
mrex3m Tillräcklig flytkraft på ryggsäck, storlek? Långfärdskridsko 6
avslutatmedlemskap160620 Ryggsäck för långfärdskridsko Långfärdskridsko 2
knotas Ryggsäck 30-40l - långfärdsskridskor/allround Långfärdskridsko 21
Pigdog Fjällräven Långfärd 40 alt Zandstras ryggsäck? Långfärdskridsko 6
Jette Grenremmar till ryggsäck Långfärdskridsko 4
thureb Lättare ryggsäck Långfärdskridsko 16
nene Storlek på ryggsäck!? Långfärdskridsko 9
jens.tinfors Vattentät Ryggsäck, kan det vara nåt? Långfärdskridsko 10
Sundom Simo Färgen av Pikmakarens nya ryggsäck Långfärdskridsko 2
Fjärdebrunn Pikmakarns ryggsäck - erfarenheter? Långfärdskridsko 86
ett_och_noll En 41 l ryggsäck som väger 400 g? Långfärdskridsko 30
Sundom Simo Ryggsäck, Råstu Skate 40 från Fjällräven Långfärdskridsko 0
Bertil Har du tyngre ryggsäck än kompisen? Långfärdskridsko 0
HannaCajsa Helt vattentät ryggsäck Långfärdskridsko 13
JCG Pikmakarns Ryggsäck Viking Långfärdskridsko 3
Boots Varför lågt placerad ryggsäck? Långfärdskridsko 9
kr-val Ryggsäck på baken Långfärdskridsko 2
snövit Storek på ryggsäck igen.... Långfärdskridsko 6
Paddlamer Ryggsäck Långfärdskridsko 7
Anders.Appelqvist Ryggsäck med LÅG tyngdpunkt... Långfärdskridsko 2
KLAGER Ryggsäck för skridskoåkning Långfärdskridsko 0
jt ryggsäck Långfärdskridsko 5
Storlek på ryggsäck? Långfärdskridsko 1

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...