Rundö Norge

Någon som kan ge lite tips om besök till Rundö för titta på Lunnefågel.

Första veckan i juli är det en bra tid?

Hur nära kommer man klipporna det är vad jag förstår fågelskyddade områden?

Camping finns och är den bra för tält?

Andra tips?
 
Ca 20 år sen jag var där. Om tiden är den bästa får ngn annan gärna svara på. När jag var i nordligaste Norge var början av juni bra.
Jag minns att campingen låg längst ut mot naturomr. Den var lite sluttande men helt ok för tält, torrare i överkant vid regn om jag minns rätt. Fina stigar ut till fågelklipporna där man såg fint med kikare o tubkikare.
/Anna

Hoppas du får aktuellare svar från andra :)
 
När jag var där 2009 var jag där första veckan i juni. Gott om fåglar både högt och lågt.

Bodde i stuga så tält vet jag inget om.

Du kommer på själva klipporna utan problem om du så vill. Inte ovanligt att fotografera Lunnefåglarna med vidvinkel där. Finns många stigar som går i olika avstånd från klipporna. När jag var där hittade vi även en stig som nästan behövdes klättras på.

Ett tips är att definitivt ta sig till fyren. Otroligt fint ställe där man kan sitta på första bästa plats och titta på havssulorna när de flyger förbi. Jag satt där i flera timmar och bara njöt.

Ett till tips är att ta sig en tur längs de klippiga stränderna. Finns mycket fint och spännande att hitta men var säker på foten. Hala stenar är det gott om.

Utforska hela ön, stirra dig inte blint på lunnefåglarna. Finns en sjö uppe på ön också där det var trevligt att strosa runt.

Mvh / Johannes
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...