• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

ROW Raid 2012

"Båtarna ska förses med säkerhetsutrustning, lanternor, navigationsutrustning, mm enligt arrangörens rekommendationer."

Finns det någon som vet arrangörens rekommendationer?
 
Tänkte först att detta var en jättekul och bra idé. Speciellt som man har en båt idealisk just för denna miljön som ofta nog har ganska krabb sjö och där en skrovform som vakar fint i kombination med lågt vågmotstånd är idealisk.
"Alla båtar måste uppfylla säkerhetskraven samt godkännas av tävlingsledningen."
Det var väl där det föll. Det framgick inte vad man skulle godkänna eller underkänna.
 
Roddbåt ett dyrt motionsredskap

Det verkar som att roddforumet har somnat in då det är drygt ett år sedan sista inlägget gjordes, ja förutom detta då. Kanske att det finns andra forum för roddare att torgföra sina tankar på. Det verkar också som att motionsrodd är en ytterst begränsad företeelse i Sverige jämfört med exv motionspaddling. Kan nog tänka mig att en orsak kan vara att det är allt för dyrt att köpa en bra roddbåt med utrustning, de roddbåtar som nu finns att köpa är mer avsedda för en målgrupp där tillgången på pengar inte är något som sätter P för inköp. En annan orsak kan nog vara att det är mer bökigt med lyft, transport och sjösättning av roddbåt.
 
tror helt klart på det sista. kajen är sjuk mkt enklare att kasta upp på bilen själv å släpa ut på bryggan å slänga i sjön. eller slänga mer på isen å ta sej ut till öppet vatten.
men.......
imorrn får jag lyfthjälp å det finns förhoppningsvis öppet vatten ända in till en brygga i oxelösund, om det inte fryser inatt. så då jävlar ska det bli roddpremiär på ostkusten.
rodde lite i marstrand för nån månad sen. men oturligt nog kom en svinkall lugn natt, så isen la sej skitlångt ut. så då va det bara att åka hem igen med skiten. man kan inte ens lita på västkusten längre : )

sen lär det ju få bli släp å en liten kärra, om man ska fixa sjösättning å transport själv.
eller så köper man ett hus med sjötomt vid havet : )

kajak är klart enklare att lasta

priset är väl inte så mkt värre än vad många ger för sina kajaker med tillbehör