robens- av fjällvana danskar ?

Någon som har poejl på Robens tält- finns hos outdoors i falkenberg. Verkar ju fantastiskt prisvärda och jag ämnar knipa ett, har dock aldrig tidigare hör talas om robens- någon som har lite erfarenhet- tillräckligt för att tex. lägga in i rescensionsbanken ?
 
Robens.

Min lillebror jobbar på Stadium och de har tagit in ett parti Robens-tält,han har provat det och säger att det håller hög kvalite med materialval odyl.

Lycka till!

/Nicklas.
 
De verkar ju ha låga priser - men samtidigt höga vikter.
Inte så mycket mer upphetsande än tält från Vaude eller Wolfskin. Eller Everest eller McKinley.
Eller missar jag nåt?
 
Nja, Robens har ju silikonbelagd ribstop under det att vaude och wolfskin använder PU-väv. Detta gör förvisso att man kan undra varför robens tält har en så relativt sett hög vikt. Förresten- på tal om wolfskin, är Real Tunnel och "edge corners" bluff eller bra båge, ingen annan tillverkare anv. ju det men ide´n är möjligern patenterad av wolfskin. För oss vanliga dödliga med sisådär 10 tältdagar om året i blåsigt men icke snöiigt område tordes väl samtliga dessa fabrikat duga- jag väntar bara på hillebergmaffians döda fiskar
i brevlådan.
 
Apropå HB...
Jag har själv ett Keron som i och för sig är gammalt men inte jättemycket använt. Funderar över ett Robens Cloud 1 eller Wolfskin Gossamer eller lliknande som komplement.

PU-polyamiden som golvet i Keron består av om jag minns rätt är numera en sorglig syn. PU-belläggningen har släppt från väven och det är både fult och mindre tätt. Hoppas PU-vävarna är bättre nufötiden, för även om tältet är sen 80-talet tycket jag att det borde kunna klara åldrandet bättre. (Jag är ju för bövelen från 60-talet och håller minsann tätt ännu så länge i mina nedre regioner...)







[Ändrat av Mezzner 2004-06-03 kl 10:44]
 
Verkar ok

Jag hade aldrig hört talas om Robens tält innan denna tråd, men tyckte en del av deras tält såg intressanta ut efter besök på deras hemsida.
Körde inom Falkenberg i fredags och kollade på ett Robens Fortress, det såg helt ok ut, så vi köpte ett sådant.
Än så länge har det bara använts 2 nätter under snälla förhållanden med en liten regnskur och knappt nån vind, men jag tycker det verkar lovande.
Jag satte vattenspridaren mot det under 1,5 timme igårkväll och det höll tätt trots att det forsade ganska bra med vatten längs sidorna. Ställde en mugg vid sidan av tältet under vattnandet och det blev drygt 2,5cm i den.
Jämfört med Hilleberg har Robens lite klumpigare lösningar på t.ex. upphängningen av innertältet, tjockare linor, en del lite onödiga dubbla blixtlås och lite stroppar och annat som delvis kan förklara att de är tyngre. En del av dessa saker är ju lätta att åtgärda.
Hoppackat tar tältet något större plats än vårt Staika, men inte särskilt mycket.

Vi tilltalades av att Fortress är självstagande, har en stor absid, bra höjd i innertältet och gott om plats.

Ja, det var några första intryck, vi får se hur mycket det blir använt framöver och hur det då klarar sig.

erik
 
Robens Hard Rock

Hard Rock väckte mitt intresse, pris ca: 2300kr. Ser proffsigt ut! Kanske lite tungt bara... 5kg.

3250_1.jpg
 
Ja jag har också kikat på dessa tält men valde ett Vaude taurius II istället, detta pga vikt och golvyta.

De har de flesta Robenstält på http://wild-outdoorlife.se/ dock köpte jag mig en Robensrygga Ventura, får den antagligen idag. Är väldigt nyfiken på kvalite'n då priset var riktikt bra.
 
Har du köpt från den tyska sidan?
Funderar på att köpa Robens Small Dreamer..
Skulle ju vara kalas om man fick det lite billigare (frakt?)


Företaget som tillverkar dem är danskt

http://www.oase-outdoors.dk/

Men man kan läsa mer om deras tält på den tyska sidan:

http://www.robens.de/

Som vanligt är det dyrare i Sverige (http://www.outdoors.se/) än Danmark (http://www.billigcamping.dk/) och tyskland http://www.amr-outdoorwelt.de/

Small Dreamer 1495 SEK 899,00 DKK
TRIPLE DREAMER 5500 SEK 3.499,00 DKK
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.