• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Reservdel sökes ...

Jag har ett par gamla slitna Riva 1 som inte längre sitter på ett par skidor. Det kan tänkas att jag kan skiljas från dom (eller muttrarna, beroende på hur få reservdelar som är intressant?).
 
Jag har haft olika läderpjäxor. Sulan/bindningen är nordic norm 75 mm (NN 75), ofta en Vibramsula. Klassisk pjäxa helt enkelt.
Men jag tror att det finns plastpjäxor med den läppen fram också.
 
Norska Askim hade gummipjäxor oxså, låga och högre, med läpp, vilket var utmärkt på vårturer när det var mycket vatten i spåren.

go tur
 
Hej!
Vilken pjäxa/sula skall det vara till bindningen på bilden?
Utbudet av nya pjäxor till den bindningen är begränsat idag. BC har tagit över.

Men jag tror att de fortfarande går att få tag på.

https://en.aventurenordique.com/backcountry/nordic-ski-boots-backcountry.html

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2866355

https://pikmakarn.com/sortiment/pjaxor-och-tillbehor/garmont-geilo

https://www.alvikscykel.se/garmont-touring-(stl.-uk4(37))

Thure
 
Tusen tack för svaren. Det är alltså helt uteslutet att det kan vara något annat än nn75?
Jag har nämligen lurat på om det kan vara fråga om en bredare sula (typ 85 mm bred längst fram). Tror min bindning ser ut som på bilden och det finns alltså Inge n risk att det finns en bredare bindning som ser likadan ut?
 
Tusen tack för svaren. Det är alltså helt uteslutet att det kan vara något annat än nn75?
Nej.
Tror min bindning ser ut som på bilden och det finns alltså Inge n risk att det finns en bredare bindning som ser likadan ut?
Där fanns en liknade bindning Rottefella Nato M98 men jag vet inte om den var i NN75 eller bredare (Verkar vara NN75), men troligen fanns liknade bindningar även för de bredare skor.

Om det är 70 och 80 mm mellan sidan där de krokar sitter som skall dra ner sulan är det NN75 men om det är bredare där är det troligen NN90.
Jag vet inte om det finns nya skor för denna bredan kvar.

Henning
 

Liknande trådar