regnklader som tål stryk

Har en tid varit på jakt efter ett par regnbrallor som tål att slitas på.
Hamnade i dag på en MC affär och tittade på ett par "goretex" brallor med löstagbart foder & diverse skydd.
Undrar om dessa kan vara något att ha i skogen, ute med barnen mm

Fördelar.
-De måste vara kraftiga och tåla en del stryk. (de är väl gjorda för en vurpa i 100+ ??)
-Knäskydden kanske kan vara sköna att ha i om man sitter mycket på knä i kylan med barnen.

Nackdelar.
-Kraftigt = stort, tungt, tar plats i packningen om man ska bära med sig.

Fins det någon som har erfarenhet av moderna MC kläder?
Är de sköna att gå och röra sig i? Eller är de endast tillverkade för att sitta på Hojen.

Kan det vara ett alternativ för en lärare på en Ute-Pedagogik skola som är ute mycket och har slitit ut ett flertal regnbrallor?
 
hd; sa:
-De måste vara kraftiga och tåla en del stryk. (de är väl gjorda för en vurpa i 100+ ??)

Men frågan är ju hur regntäta de är efter en vurpa? Jag misstänker att efter en (ordentlig) vurpa hanterar man ett sånt där ställ precis som bilbälten efter en krock: Soporna direkt.
 
Med et sådant klumpigt ställ så är nog risken att det får stanna hemma, man tar inte med det om man inte vet att det ska spöregna. De är väl ganska dyra också. Så dyra att man lika gärna kan köpa ett kraftigt goretex-ställ från Klättermusen (knäskydd går att stoppa i) eller Norröna.
http://www.klattermusen.se
http://www.norrona.no
Dom är lite lättare och gjorda för att röra sig i.

Men Goretex är inte helt toppen som regnställ. Jag tycker Tenson MPC eller galon funkar bättre.

Jag har själv ett par Tenson MPC byxor. Dom är väldigt hållbara trots att dom är lätta. Marmot precip är lätta och tjusiga, men hållbarheten är inte något att hurra för.
 
e man ute efter ett grövre ställ så funkar nog MC-ställen, jag skulle själv inte gå långt med dom men.. men.. har ett dainesse GTX ställ med alla finesser som kevlar å annan all-sköns jävelsskap, detta funkar både på hojjen och otroligt bra i skidbacken, MC-ställ krossar skidställ.. snacka om "polyvalent" eller vad det nu heter..
 
Vandrare; sa:
Jag har själv ett par Tenson MPC byxor. Dom är väldigt hållbara trots att dom är lätta. Marmot precip är lätta och tjusiga, men hållbarheten är inte något att hurra för.

Jag köpte ett par Marmot precip att cykla till och från jobbet i. Dom är smidiga men läcker in vatten där nötningen är stor, dvs i baken.

Antagligen inget för dig.
 
cykel regnbyxor!

Mina cyckelregnbyxor av märket "Decathlon" är suveräna, kostar bara 200 kr har tejpade sömmar och förstärkning i baken samt viktigast en lång dragkjedja upp till knät så du kan trä på dom utan att behöva ta av kängor/ skor. (regnbyxor som kräver sko-avtagning är väderlösa).

De är kanske inte outslitliga men med det priset kan du köpa ett reserv par. Jag har bara användt mina några veckor.
 
Andra alternativ

Flera av våra tillverkare av jaktkläder har gore-tex z-liner, d.v.s. ett löst hängande gore-texmembran mellan innertyg och yttertyg. Yttertyget är i de fall jag tänker på i millitärsatin, typ m59/m90, d.v.s. mycket slitstart med förstärkningar på rätta ställerna. Dessa byxor är ganska tynga men fungerar bra för jakt, kortare vandringar, fiske och allmänt skogsliv.

Jag har själv ett bar ITAB Discoverybyxor, som är förstärka i på bl.a. bak och knän, dessa tycker jag är mycket bra och slitstarka. Dessa byxor har väl inte bästa andningskapaciteten men det har man löst med en dragkedja på låret för att öka andningen. Det bästa är väl ändå priset, 498:-, man kan köpa två ifall det ena skulle gå söner. Mina har hållit bra trots närhet av pinnar, eld etc.
 
En kompis till mig har sina MC-byxor när han åker skidor mm. Han stoppar i liggunderlagsbitar i fickorna vid knäna (tar ut de hårda MC-skydden) när har är ute med sina barn. Blir mjukare för knäna.

På sonen dagis (Utelek) har personalen kläder i Finetex som är förstärkta vid knän och bak. Ska fråga var de köpt dem. Vid spöregn har de galonbyxor.
Vår sons galonbyxor tejpar vi ihop med silvertejp (tejpar på insidan) några gånger när de börjar gå sönder. Då får vi ner konsumptionen till 2-3 par galonisar/år.

Jag tror mer på arbetskläder än traditionella friluftskläder. Friluftskläder tål inte att man gnor runt i sand och grus. Har pajat ett par GTX-byxor genom att åka rutchkana tre gånger! Möjligtvis funkar friluftskläder som är rejält förstärkta, tex med kevlar. Klättermusen förstärker med kevlar. Ett Utedagis i Motala sägs ha KM som arbetskläder, kanske du kan kolla deras erfarenheter?
/Stina
 
Patric: Har du några mer exempel/länkar på modeller/tillverkare av mc-kläder som passar som skidkläder? Är inte direkt hemma i mc-plaggsbrancschen.

Henrik
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...