Reducerat vin på vandring

Hej
Jag vill ha med mig matlagnignsvin till några av rätterna i sommar.

Det verkar rimligt att reducera det hemma och ta med sig en flaska med nån slags sirap?

Tidigare har jag haft bra resultat med att använda vin i hela rätter (soppa) och torka hela rätten, vinsmaken har blivit jättebra.

Men hur fungerar det egentligen att lagra reducerat vin i vandringstemperatur i 10 dagar?

Eller finns det andra knep? Finns det vinbuljonpulver? Någon som torkat vin till pulver själv?
 
Inte för att jag provat, men skulle tro att att reducera funkar jättebra. Frågan är väl hur länge det står sig. Viss sötma, men inte särkilt mkt och alkoholen är ju borta.
 
SVaret är nog att det går bra, men lufttätt. Ska du använda det flera gånger, fundera på flera små, fulla, flaskor , istället för en som du pyttsar ur. Det är syret som är boven ( i detta fall)
 
Det får bli sånt där fusk-matlagningsvin från mataffären. Det är väl fullspäckat med lämpliga tillsatser ändå. Och så vacumpackar jag det i portionsstorlek helt enkelt.
Tack för input.
 
Varför krångla, Rödvinssås i pulverform bör bli ungefär samma grej, eller rödvinspulver från t.ex. matpoolen.

Har annars lite svårt att se hur man kan återuppliva en Châteauneuf-du-Pape med fjällvatten...
 
Jag tar ibland med såna 3 dl tetrapak med rödvin på kajakturer men kan väl funka på vandring också första kvällen eller så . Borde väl gå att elda upp förpackningen efteråt.
 
Är ni starka o flera kanske en dunk rödvin är värt att bära med? Ta bara ur påsen ur kartongen och häng den sen utanpå väskan i en nätpåse. Bara ta när man är sugen på turen!
 
Och om hållbarheten var tillräcklig för att tiotalet år senare, och i Afrika, använda det som (inte) hade skickats till Dien-Bien-Phu under mitten av 50-talet - då är hållbarhet och förväntad kvalitet outstanding!

Var köper man underverket? (Jag har redan en av franska försvarets gröna 10L Jerrycans avsedd för/präglad: "VIN" Vore helt tidstypiskt att fylla upp den med den där gojan... Kan få ingå i mitt MSB-prepping-kit. ) :)
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
idamartinssons Vin till gryta! Friluftsmat 36
JohnnyL Frysa vin? Friluftsmat 9
mariaa Vin på älggräs? Friluftsmat 20
Lennart Hedvall Frystorkat vin Friluftsmat 31
flamma Whiskey/Cognac/Vin mm.mm Friluftsmat 49
Stordrulen Beef Jerky på Älgkött. Friluftsmat 0
nature_epicurean Laktosfri mat på vandring Friluftsmat 7
Lea94 Specialkost på vandringstur Friluftsmat 11
AnteÅ Såg att denna kommer på Lidl (mattork) Friluftsmat 6
aronwidforss Potatisgratäng på spis? Friluftsmat 14
danisko Storlek på Excalibur mattork Friluftsmat 4
Anders V Budgett-muurikka på Lidl Friluftsmat 5
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
Knallarn Vilken är er favoriträtt på fjället/i skogen? Friluftsmat 15
Annicka Veganmat på vandring made easy Friluftsmat 7
joanna Jakten på Seltons kikärtsmjöl Friluftsmat 17
Askel Recept på fryspåsmat Friluftsmat 5
avslutatmedlemskap160620 Priser på mat i STF stugor Friluftsmat 3
nicko_ Problem att hitta recept på gryta av kyckling eller kycklingfärs Friluftsmat 0
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
Sk0gsmulle Vandring på Island, frystorkat från Sverige? Eller köpa på plats? Friluftsmat 0
KLAGER Många glömmer att träna på friluftsmatsätning Friluftsmat 7
KGoransson O-ring på gasflaskan? Friluftsmat 5
HELLRIK Frystorkat på KALLT vatten? Går det är äta? Friluftsmat 19
Caminista En typisk maträtt på min fjälltur Friluftsmat 2
disgruntled Tips på små behållare till salt och kryddor? Friluftsmat 32
jokkjim Tips på hållbar förvaring av mat på turen. Friluftsmat 0
såg Mat på vintern Friluftsmat 9
Elvah Bästa mjuka brödet på fjällvandring? Friluftsmat 26
GuloBorealis Lyxmat på fjället Friluftsmat 16
Davva2 Vattenförvaring på vinterturer Friluftsmat 11
Davva2 Lyxmat på vinterturer Friluftsmat 23
ironmountain Tips på lyxig dagstursmat. Friluftsmat 21
Tagetes Tips på websida med ute-mat! Friluftsmat 0
avslutatmedlemskap160620 Hållbarhet på ägg Friluftsmat 22
tomasjo Jakten på Knorr Spaghetteria Friluftsmat 64
lyckegard Vegetariska rätter att tillaga på gaskök Friluftsmat 9
article Angående matlagningen på flerdagars vandring Friluftsmat 14
avslutad160426 Förslag på "Vild" 3-rätters i helgen Friluftsmat 8
I.Morgan Stekar på fjället Friluftsmat 12
joanna Vandrarnas crossover cuisine - gott & praktiskt från hela världen (fyll gärna på!) Friluftsmat 47
sigvardsdotter tillaga potatisgratäng på trangia? Friluftsmat 4
Jocke434 Om du kunde ta med dig kylvaror ut på tur, vad skulle du ta med dig? Friluftsmat 23
RBG Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 17
Brune Äta kiwi med skalet på? Friluftsmat 20
oppochut Festmat på tur Friluftsmat 0
Skogsakuten Självtorkad mat - hur förvarar ni det på turen? Friluftsmat 9
zeppelingirl baka på spritkök Friluftsmat 9
j.piraten Tips på 'rRiktigt god mat på paddlingen! Friluftsmat 10
niklaz Mer protein och mindre kolhydrater på tur? Friluftsmat 13

Liknande trådar

Logga in