Pulsklocka

Hej, fick nyligen en pulsklocka. Nu vill jag lära mig hur jag ska utnyttja den i min träning. Någon som har nåt tips på var man kan lära sig om det?
 
Söka här funkar bra. Att leka med pulsklockan, testa hur den reagerar när du går, står, ligger, springer. Kolla skillnader vid löpning i olika hastighet, olika terräng, hur pulsen förändras när du springer länge med och utan dricka.

På så sätt lär du dig något om din kropps puls.

/Håkan
 
Polar

På Polars hemsidor finns introduktioner. http://www.polar.fi/polar/channels/eng/index.html

http://www.polarpuls.com/frameset.htm

Den senare är på svenska.

Det finns hänvisningar till böcker i tidigare inlägg om pulsträning. Jag har ingen bok att rekommendera som jag läst själv men har för mig att jag läst något positivt omdöme om "Pulsträning -med hjärtat som coach (svenska)" som finns nämnd på Polars svenska hemsida.

Jonny Nilsson som har någon slags koppling till Idrottshögskolan i Stockholm har skrivit "Puls- & laktatbaserad träning", om en annan bok jag läst av honom får indikera, bör den boken vara värd att läsa.

Bägge dessa böcker samt ett gäng grenspecifika både på engelska och svenska kan köpas direkt via Polars hemsida. Gå till bibblan och kolla om det finns något att låna.

Thure
 
tigertamjaren; sa:
Man behöver inte dra iväg så långt, kolla in artiklarna här på Utsidan http://www.utsidan.se/traning/traningslara.htm

Men jag håller med Håkan, lär känna din egen puls genom att ha med pulsklockan vid olika aktiviteter.

/ G
Tack Tigern,

jag vill faktiskt gå så långt som att påstå att det lönar sig inte att teoretisera över pulsen, innan man någorlunda förstår den egna kroppen. Dvs prova pulsmätaren i olika situationer först. Läs därefter på om hur man kan använda pulsmätning som ett redskap för effektivare träning.

/Håkan
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.