Promenadvänliga SNS

Igår fick jag hem ett par Salomon Escape D7. De har en ny promenadvänlig gummisula och känns mycket lovande som långfärdsskridskopjäxa för allroundbruk för löshälåkning. Skon finns avbildad i senaste numret av Utemagasinet. Jag återkommer när jag testat även att åka skridskor i kängorna.

Thure
 
Visst går det att vandra med SNS-sula. För några år sedan gjorde meindl en kängmodell för kombinerad vandring/skidåkning. Sulan blir ju lite hårdare för att fungera på skidorna (det gör dem ironiskt nog lite halkiga!) men jag har gått med dem i flera år. Ståltappen som skall fästa i bindningen har jag dock slitit bort så nu är det bara vandring som gäller.
 
Första skridskoturen

Jag har tidigare kört på ett par gamla Salomon Cross Country 4. Vid första testen på is av de nya Salomon Escape D7 idag (http://www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=15905) så kunde jag konstatera att de nya har betydligt bättre stabilitet på sidan om vristerna utan att hindra rörligheten framåt bakåt i fotleden.

Med kännedom om hur snabbt skomodeller skiftar i utrustningsdjungeln vill jag varmt anbefalla ett köp av denna kängmodell. Jag köpte mina på http://www.globetrotter.de men de bör finnas i svenska butiker också framöver.

Något små storlekar. Jag har normalt 42 i skor men 43:eek:r verkar vara rätt för mig.

Hälsningar Thure
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.