• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Primus Omnilite Ti Silencer

Har någon annan haft problem med Primus version av den tysta hatten till Omnilite? Min var deformerad av värme en tid och gav upp helt och gick fysiskt sönder nyligen. För mycket värme då den använts under en fältugn en hel del? Nämnvärt med underburn har den inte varit med om, har alltid varit snabb med att fixa den saken.Jag beställde i alla fall en ny, då Primus multifuelkök är helt oanvändbara i originalutförande. Hade jag inte haft så bråttom hade kanske BernieDawg-versionen varit ett bättre alternativ?
 
Har du kollat med Primus and garantifel/reklamation, känns som ett design- eller tillverkningsfel om hatten (som definitivt inte är helt gratis) går sönder på detta sätt? Brännaren skall ju fungera att stå under större kittlar för att ex smälta snö så din användning borde inte vara ett problem.
 
Har en silencer och har använt den utan problem, har dock inte kört så mycket med den men inga tendenser till skador än så länge. Min erfarenhet är att Primus har utmärkt kundservice så fråga dom vad som kan ha hänt.
 
Hej,

Primus multifuelkök är helt oanvändbara i originalutförande skriver du. Jag förstår inte hur du menar, är nyfiken på vilket sätt. Har själv mångårig vana av omnifuel med och utan hatt.
 
Sent svar

Det ser ut som om du råkat ut för underburn.
Dvs bränslet brinner innanför hatten. Köket låter mer än det ska. Köket går så hett att det glöder vitt om hatten.

Ett fenomen som förstör vilken hattbrännare som helst.

Ett vanligt sätt att få underburn är att man inte låter förvärmningslågan brinna ut innan man tänder köket.
Andra sätt att få underburn är att använda sk "eldstål" (eg magnesiumsticka), brinnande löv/barr/skräp under köket, något tillverkningsfel på hatten eller till och med en vindpust.

Det borde stå i manualen på alla övertryckskök: Att man ska låta förvärmningslågan brinna ut och slockna innan man tänder köket. Att man skall använda en tändmetod där man har kontroll på vart köket tänds. Dvs INTE spreja gnistor över hela köket.

Det har kanske inte så stor betydelse på brus-/kopp-brännare, men har man vant sig vid fel metod och tänder ett hattbrännar-/gas-kök med den metoden är det inte så lyckat i längden.

/John
 

Logga in

Tips!

<% if (false): %> <% endif %>