Pältsan och Treriksröset

Hej!
Jag funderade på att gå en stugtur på 4-6 dagar i trakterna av Treriksröset i sommar och skulle behöva lite tips om ett bra upplägg. Är det möjligt att ta sig till en lämplig startpunkt (vad det nu kan vara, Frihetsli?), i Norge med kollektivtrafik? Eller är det kanske smartare att gå en rundtur med start o mål i Kilpisjärvi (t.ex över Golda, Gappo och Rostahyttan vidare till Pältsan), med fördelen att man kunde lämna lite reskläder på lämpligt vandrarhem/hotell. Eller finns det andra förslag i området? Hur är området, kargt och stenigt är det många och svåra vad?

Ser fram emot tips!

/Jonas
 
Inte såra vad. Mycket lätt. Jag har gått från Kilpisjärvi till Njarrejaure. Inte stenigt vid stiger. Längs Njarrejåkkå också mycket grass dvs lätt att vandra. Jag har varit där 2003 och 1986. Jag har vandrat också stigen från treriksröset till Pältsastugan och därifrån till dalen mellan Måskogaise och Pältsan och därifrån över sadeln 1062 till Njarrejavre.

Jag har sett Isdalen från toppen 1523 och den ser väldigt spännande ut. Stigen går där också och jag har sett fotos från Isdalen: mycket lätt.

Titta också te Pekkas sidor:

http://www.pekkavaris.net/vaellus/paltsan82008/

http://www.pekkavaris.net/rosto2007/
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.