• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här
  • Vi har bytt "ramverk" för Utsidans design, för att göra sidor mer anpassningsbara till olika skärmstorlekar och förenkla framtida ändringar. Ser du något som vi glömt justera eller som har blivit till det sämre, skriv gärna i Utsidan-forumet.

Paddelbilder

Det vore kul att göra lite mera kanadensarpaddling, men i denna del av landet är det lite dåligt med lämpliga sjöar. Det blev bara en liten övernattningstur med tioåringen.


 
Det var noen herlige turbilder! Jeg var på tur sist helg, del 1 fra den turen ligger i bloggen HER. En tur som inneholdt både nordlys og morild, niser og makrell, ikke minst et flott område som ligger på et vis mellom Lofoten, Ofoten og Vesterålen. Svellingan. Anbefales, om man tar en tur denne veien.
 

Bilagor

Del 2 av forrige tur er kommet i bloggen nå, vedlagt et par smakebiter. Svellingan er virkelig flott, men været var om mulig flottere –*og det lyset som kommer nå utover høsten er jo fantastisk. Måtte det bare bli mange dager med fint vær! Resten av bildene finnes altså HER, med en liten rapport fra dag 2.
 

Bilagor

Ursäkta om jag är lite off topic, skyller på att tråden även tidigare har kidnappats av "tekniska" frågor :).

Jag är en mycket nöjd Panasonic TZ30-ägare till vilken jag nu har skaffat ett undervattenhus. Nervositeten för att tappa kameran i vattnet har försvunnit men ersatts av irritationen av att få Östersjöns vatten på "linsen". Det blir nu ett evigt fipplande med näsdukar och avtorkande. I 50% av fallen visar det sig när jag tittar på bilderna på hemmaplan att det trots allt blev kvar någon droppe eller att jag fått en "hinna" på linsen som förstör bilden, framför allt de med lite motljus.

Hur gör ni? T ex Nicopias regniga bild från den 21/7 ser jag som en utopi :)! Har ni era vattentäta kameror i en påse för att skydda dem från vatten? Har ni superdukar som tar bort allt saltvatten utan att lämna rester? Och hur tusan får ni till det på ett någorlunda praktiskt och snabbt sätt i kajaken ute på fjärden? Eller har ni alla samma problem som jag?
Om nu någon har intresse av vad det blev så bidde det:

Rain-X plastic som gör att vatten "rinner av" hoppade jag över. Har läst för mycket om folk som har haft problem med det och som därefter har haft svårt att få bort det.

Eftersom inte paddlar när det är kallt så antar jag att jag får återkomma med betyg nästa sommar :)
 
Introkurs for nybegynnere denne uken. Vi fikk et herlig vær med morild i vannet, stjerner og nordlys på himmelen. Dét ble det imidlertid ikke bilder av. Men deltakerne fikk en flott intro til padling. Alt i bloggen HER.

 
Jeg har lagt ut en del bilder i bloggen siden sist. Riktignok fra i sommer, jeg ligger litt etter med bloggingen. Men nå er jeg snart ajour og håper det blir bølgepadling til helgen.

Siste dag på Helgeland er blogget HER. Litt dramatikk med å få telefon fra Hovedredningssentralen, men det var heldigvis ingen krise egentlig.

Et par dager etter dro jeg utover til Arctic Sea Kayak Race (ASKR) som var i full gang. Del 1 er blogget HER.

Dagen etter var det regelrett knallvær, tidlig opp og av gårde for å fotografere ASKR-padlerne på vannet. Denne del 2 er blogget HER.

Legger ved noen smakebit-bilder, bare, så får dere klikke dere inn for å se resten, de som vil. :)
 

Bilagor

@ eriksjos

Alla bilder i denna tråd är ju bedövande bra...
Men men..

Din sista bild i post 537 föll jag platt för. Förstora och rama in. Häng på väggen.

Kanonbild! (då i HÅRD konkurrens med det mesta i denna tråd!)

mvh thomas
 

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook